Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus işgalinin 21. gününde yaşananlar! - Rusya Ukrayna savaşı son durum
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali 21. gününde devam ediyor. Rus işgalinde tüm yaşananlar...

        BM: EN AZ 726 SİVİL HAYATINI KAYBETİ, 3 MİLYONDAN FAZLA MÜLTECİ FARKLI ÜLKELERE GEÇTİ

        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince (BMMYK) yapılan açıklamada, Ukrayna'daki mülteci krizine ilişkin çeşitli kaynaklardan edinilen veriler paylaşıldı.

        Buna göre, 24 Şubat-15 Mart'ta yarıdan fazlası Polonya'ya olmak üzere 3 milyon 63 bin 95 mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiği belirtildi.

        Polonya'ya 1 milyon 857 bin 45, Romanya'ya 467 bin 703, Moldova'ya 344 bin 454, Macaristan'a 272 bin 943, Slovakya'ya 220 bin 977, Rusya'ya 155 bin 841 ve Belarus'a bin 816 mültecinin geçiş yaptığı aktarılan açıklamada, bu rakamlara ilave Donetsk ve Luhansk bölgelerinden 18-23 Şubat'ta 96 bin kişinin Rusya'ya geçtiği kaydedildi.

        Öte yandan, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine göre ise Rusya-Ukrayna savaşında 24 Şubat-15 Mart'ta en az 726 sivil hayatını kaybetti, 1174 sivil ise yaralandı.

        Açıklamada, sivil ölü ve yaralı sayısının tespit edilenden çok daha yüksek olabileceği uyarısı yapıldı.

        UKRAYNA, RUSYA'NIN KAYIPLARINI PAYLAŞTI

        Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-16 Mart'taki kayıplarıyla ilgili veriler paylaştı.

        Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 13 bin 800 askeri öldürüldü, Ruslara ait 84 uçak, 108 helikopter, 430 tank, 1375 zırhlı araç, 190 top, 70 roketatar sistemi ve 43 hava savunma sistemi imha edildi.

        ZELENSKIY: BÖYLE MÜTTEFİKLERLE BU SAVAŞI KAZANACAĞIZ

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanlarının destekte bulunmak için Kiev'i ziyaret etmelerinin ardından "Böyle müttefiklerle bu savaşı kazanacağız" dedi. Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları işgalin başlamasından bu yana Kiev'i ziyaret eden ilk Batılı ziyaretçiler oldu.

        KİEV'DE İKİ APARTMAN VURULDU

        Salı sabahı Kiev'e gerçekleştirilen Rus hava saldırısında, 15 katlı bir bina vuruldu. Zelenskiy, saldırıda beş kişinin öldüğünü söyledi. İki apartmanın vurulması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Kiev Belediye Başkanı Klitschko, dün akşamdan itibaren Kiev'de 35 saat sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı, yasak perşembe sabahı sona erecek.

        Rus güçlerinin Mariupol'deki bir hastanenin hastalarını ve sağlık personelini rehin aldığı öne sürüldü. BBC'nin aktardığına göre kentin belediye başkan yardımcısı Sergei Orlov, hastanede 400 kişinin bulunduğunu söyleyerek, "Rus ordusu hastalarımızı ve doktorlarımızı rehine gibi kullanıyor" dedi.

        REKLAM

        ZELENSKIY: 100 ÇOCUK ÖLDÜ

        Yerel yetkililere göre, yaklaşık 2 bin araç Mariupol'den ayrılmayı başardı. Yetkililer, 2 bin aracın daha şehri terk etmek için beklediğini söyledi.

        Zelenskiy, Kanadalı milletvekillerine seslendiği konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yaklaşık 100 çocuğun öldüğünü söyledi. Zelenskiy, Kanada ve müttefiklerine, Rusya'nın ülkesini işgalini durdurmak için uçuşa yasak bölge dahil olmak üzere daha fazla yaptırım gerektiğini söyledi.

        MÜZAKERELER DEVAM EDECEK

        Ukraya ve Rus heyetlerinin dün devamı gerçekleşen müzakere görüşmeleri bugün sürecek.

        Ukrayna Devlet Başkanlığı Yardımcısı Podolyak, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını sona erdirmeyi amaçlayan görüşmelerde "temel çelişkiler" olduğunu ancak uzlaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

        CANLI YAYINDA SAVAŞ KARŞITI PROTESTO

        Rus kanalında canlı yayında savaş karşıtı protesto düzenleyen Marina Ovsyannikova'ya 30 bin ruble para cezası verildi. RIA'nın bildirdiğine göre, Ovsyannikova protesto yasasını çiğnemekten suçlu bulundu.

        İngiltere, 50'den fazla oligark ve toplam net değeri 100 milyar sterlin olan aileleri de dahil olmak üzere 370 Rus kişiye daha yaptırım uygulayacak. Ukrayna'nın işgalinden bu yana binden fazla kişi ve kuruluş yaptırımlara tabi tutuldu.

         ABD ve Rusya'dan peş peşe yaptırım kararı!
        ABD ve Rusya'dan peş peşe yaptırım kararı! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ