Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrı Neden Olur, Nasıl Geçer? Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrıya Ne İyi Gelir?

        Bu tarz ağrılar bacağın çekilmesine ve yürüme zorluğuna da neden olabilir. Kalça kısmı bacak ve belle bağlantılı olan bir uzuvdur. Bu nedenle kalçada oluşan ağrıların çoğunlukla farklı uzuvlarla da bağlantısı vardır. Örneğin bel fıtığı da kalçadan bacağa vurmaktadır. Bel fıtığı oldukça ciddi bir hastalıktır ve pek çok uzvu olumsuz etkiler. Kalçada ve bacakta ağrıların oluşmasına neden olur. Bu ağrılar kolay geçen ağrılar değildir. Genellikle orta yaş üstü ve yaşlı kişilerde daha fazla görülen bu tip ağrılar yaş ilerledikçe artmaktadır. Kişinin yaşam tarzı, yaptığı işler ve beslenme şekli bile bu ağrıları etkileyebilir. Çünkü buna bağlı olarak kişinin belinde fıtık oluşabilir. Bu da sağ kalçadan bacağa ağrı vurmasına yol açar.

        Fıtık gene hareket kabiliyetini olumsuz etkiler. Bu yüzden acilen tedavi edilmesi gerekir. Sağ kalçada daha fazla ağrıya neden olur. Bu ağrılar da fıtık ilerledikçe bacağa vurur. Hatta bacakta çekme hissi oluşturabilir. Fıtığın kalçadan bacağa vurması ciddi olarak ilerlediğini göstermektedir. Bazı durumlarda bu seviyeye gelmiş fıtıkta fizik tedavi uygulanabilirken bazen de cerrahi operasyon gerekebilir. Bunu anlayabilmek için vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmekte fayda vardır. Bu içeriğimizde sağ kalçadan bacağa vuran ağrı neden olur, nasıl geçer? Sağ kalçadan bacağa vuran ağrıya ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte sağ kalçadan bacağa vuran ağrı hakkında merak edilenler…

        REKLAM

        Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrı Neden Olur?

        Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı neden olur? Sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Bu durumun iki nedeni vardır. Biri bel fıtığı diğeri de siyatiktir. Bel fıtığı belde oluşan sorundan kaynaklanır. Siyatik ise sinirlerde gerilme, sıkışma veya hasar sonucunda oluşur. Ağrının kesin nedenini anlayabilmek için vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmekte fayda vardır.

        Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrı Nasıl Geçer?

        Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı kişinin yaşamını olumsuz etkiler. Bu yüzden hızlı bir şekilde geçmesini ister. Peki sağ kalçadan bacağa vuran ağrı nasıl geçer? Bu ağrıya karşı buz tedavisi yapılabilir. Kalçaya bele ve bacağa buz torbası bir kumaşa sarılı şekilde gezdirilerek tutulabilir. Ancak buzun uzun süre tutulması buz yanığına neden olabileceğinden uzun süre tutulmamasına dikkat edilmelidir.

        REKLAM

        Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrıya Ne İyi Gelir?

        Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı bazen dayanılmaz hale gelebilir. Bu yüzden pek çok kişi sağ kalçadan bacağa vuran ağrıya ne iyi gelir? Diye merak etmektedir. Bunlardan biri buzdur buz ağrıyı kesmeye yardımcı olur. Diğer yandan at kestanesi ve defne yaprağı kremleriyle masaj yapıldığında da ağrı hafiflemektedir. Önemli olan bu uygulamaların aralıklı olarak tekrarlanmasıdır. Böylece ağrı kesilebilir. Eğer gerekirse ağrı kesici ya da kas gevşeticilerden de destek alınabilir. Ağrının kesin nedeninin anlaşılması için uzman bir doktorla görüşmekte fayda vardır.

        Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

        Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı için hangi doktora gidilir? Sorusu bu ağrıdan mustarip olan kişiler ve yakınları tarafından çok fazla sorulmaktadır. Ortopedi doktoru ilk gidilebilecek doktor olabilir. Ancak ağrı ortopedik bir durumdan kaynaklanmıyorsa doktor sizi yönlendirebilir.

        Sağ Kalçadan Bacağa Vuran Ağrı Hamilelik Belirtisi mi?

        Sağ kalçadan bacağa vuran ağrı hamilelik belirtisi mi? Sorusunun kesin yanıtını almak için mutlaka bir hamilelik testi yapmalısınız.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ