Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timuçin Kaşifoğlu, romatizma doktoruna ulaşmakta zorluk çeken ve internet aracılığıyla güvenilirliği ispatlanmamış, tıbbi olmayan tedavi seçeneklerine yönelen kişilerin, yarardan çok zarar görebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye Romatoloji Derneği Üyesi de olan Kaşifoğlu, yaptığı açıklamada, dernek tarafından hastalara doğru bilgi kaynağı olmak, hekime erişimi kolaylaştırmak için 2013 yılında kurulan ve koordinatörlüğünü üstlendiği "Romatizma TV"nin şimdiye kadar 150 bin civarında kişiyi bilinçlendirdiğini söyledi.

Ülkede milyonlarca romatizma hastası bulunmasına rağmen romatoloji hekimi sayısının 200 civarında olduğuna dikkati çeken Kaşifoğlu, "Bu yüzden ülkemizde pek çok hasta, bilgi almak amacıyla internetten yararlanmaktadır ancak internetteki bilgilerin önemli bir kısmı, kontrol mekanizması olmadan yayınlanmaktadır. Romatizma doktoruna ulaşmakta zorluk çeken hastalar, internet üzerinden, güvenilirliği ispatlanmamış, tıbbi olmayan tedavi seçeneklerine yönlenerek yarardan çok zarar görmektedir. Romatizması olan hastalarımız, bilgilenmek için internetteki güvenilir olmayan kaynakları değil, Romatizma TV'yi kullanmalıdır" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ