Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Pürüzsüz bir cilt için bunlara dikkat!, Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, pürüzsüz cilt, buhar banyosu, yüz yıkamak, cilt için sabun seçimi, sağlıklı beslenme, yaşlanmaya karşı
        1

        Herkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Zamanın ve hayatın getirdiği lekeler, sivilceler, kırışıklıklar ya da sarkmaların tamamen önüne geçemeseniz de cilt bakımında bazı noktalara dikkat ederek, bunları erteleyebilir ya da azaltabilirsiniz. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, pürüzsüz bir cilt için dikkat etmeniz gereken noktaları şöyle sıralıyor:

        2

        BUHAR BANYOSUNDAN UZAK DURUN

        Cilt bakımı ve temizliği denildiğinde, akla ilk gelen yüzü çok yıkamak ve yüze buhar banyosu uygulamaktır. Ancak buhar banyosu yüzü aşırı ısıtır, cildin asit ve su dengesi bozulur. Bu durum da cilt egzamasına zemin hazırlar. Bunun dışında, buhar verdikçe cilt gözenekleri daha çok açılır. Cildinizin özelliğini bilmeden (kuru mu, hassas mı, çok yağlı mı, alerjik mi?) rastgele nemlendirici kullanmak da doğru değildir.

        3

        YÜZÜ ÇOK SIK YIKAMAK

        Yüzünüzü çok yıkamak yanlıştır. Cilt daha kendi yağını tolere etmeden siz tekrar yıkadığınızda, bu durum cildinizin kurumasına neden olur. Ayrıca, klima da cilt kuruluğuna neden olabilir. Bunu engellemek için gün içinde nemlendirici sürmenizde fayda var.

        4

        SABUN SEÇİMİ

        Cilt bakımıbebeklik döneminden itibaren yapılmalıdır. Cilt tipinize uygun, doğal olan sabunla yüzünüzü yıkamalısınız. İyi dinlendirilmiş, fazla kloru alınmış su da bir toniktir. Nemlendirici olarak da hiçbir şey yoksa, bir acı badem sütü veya badem yağı kullanabilirsiniz. Badem sütüyle makyajınızı da temizleyebilirsiniz.

        5

        YAŞLANMA 25-30 YAŞ ARASINDA BAŞLAR

        Yaşlanma, 25-30 yaş arasında başlar. Bu yaşlardan itibaren cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmenizde yarar var. Çok ince olan boyun derisi çabuk kırışır. Bu nedenle yüze uygulanan nemlendirici krem nazik dokunuşlarla boyuna uygulanmalıdır. Göz çevresi için de nemlendiricinizi parmak uçlarınızla hafifçe yedirerek sürmelisiniz.

        6

        KÖTÜ BESLENME HIZLI YAŞLANDIRIR

        Sağlıksız ve kötü beslenme, tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildinde hızlı yaşlanmasına neden olur. Tek yönlü beslenme yanlıştır, ihtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almanız gerekir. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmenizde fayda var.

        7

        Sofranızda lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen gösterin. Şekeri ve tuzu mutlaka azaltın. Sık sık sebze ve meyve tüketin. A,E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih edin. A vitamini hücresel aktiviteyi düzenler, cildin aşırı kalınlaşmasını ve pigmentasyonu önler. Ayrıca bu vitaminler cilt yaşlanması ile savaşırlar. Mutlaka günde en az 8 bardak su için.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ