Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Testisten sperm elde etmede yenilikler var’

        25. Ulusal Üroloji Kongresi Uluslararası Prostat Forumu (International Prostat Forum- IPF)’nun da katılımıyla, 3-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.

        Medimagazin’in haberine göre; Kongrenin bilimsel komite başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, üroloji alanının kanser, androloji, idrar kaçırma, çocuk ürolojisi ve endoüroloji alt başlıklarından oluştuğunu dile getirdi ve şunları ekledi:

        "Yeni uygulamaların Türk Ürologlar ile paylaşılması gerekiyor. Androloji dediğimizde bu cinsellik ve kısırlık olarak 2 başlık vardır. Türkiye’de 4,5 milyon sertleşme sorunu olan erkek olduğunuz biliyoruz. Kısırlık konusunda bu oran 1,5-2 milyon erkeği ilgilendiren bir hadisedir.

        Bu konuda neler var derseniz en sık görülen kısırlık nedeni, varikosel dediğimiz penisin çevresindeki damar artışıdır. Normalde varikoseli olan erkekler ameliyat ediliyor ve belli ölçüde yararlanıyorlar. Şimdi artık daha ekstrem vakalarda, hiç spermi olmayan grupta varikosel ameliyatının etkinliği konusunda bilgiler ve dünyada çıkan metaanalizler var."

        "HİÇ SPERMİ OLMAYAN ERKEKLERDE BİLE 2 KATA KADAR SPERM ELDE EDİLİYOR"

        Menisinde hiç sperm bulunmayan erkeklerde eğer fizik muayenede varikoselleri varsa, varikoselektomi ameliyatı ile testiste 2 kata kadar sperm bulma oranının olduğunu ifade eden Kadıoğlu,

        "Testisten sperm elde etmede yenilikler var. Menisinde hiç sperm çıkmayan hastalarda testisten sperm elde etmede, 90lı yıllardan itibaren mikroskop altında ameliyat yapıldığını biliyoruz. Bir takım belirteçlerle önceden inceleyip biyopsi almak, o belirteçlerin ön ışığında testiste sperm olup olmadığını ortaya koymak tarzında bir takım konular var" dedi.

        "SERTLEŞME SORUNU YAŞAYAN 4,3 MİLYON ERKEK VAR"

        Erkeklerde yaşanan sertleşme ve erken boşalma problemleri konusunda da açıklamalarda bulunan Kadıoğlu,

        "Erken boşalma konusunda yeni ruhsatlandırılmış bir ilaç var. İlişkiden bir saat önce alınan ve ilişkiden bir saat sonra hemen etkinliğini kaybetmeye başlayan boşalma süresini 2-5 kat uzatan bir ilaç. İlacın etkin olup olmadığının değerlendirilebilmesi için en az 6-8 kullanılması ve gerekirse dozunun 30 mg’dan 60 mg’a çıkarılması söz konusu.

        Sertleşme sorunu yaşayan 4,3 milyon erkek var. Tedavide doğal cinselliği taklit eden ilaçların gündeme geliyor. İnsanların çoğu ne zaman ilişkiye gireceğini bilmiyor, bir saat önceden filan akıllarına geliyor. O da ilacı almak için çok geç oluyor. Son 5-6 yıldır doğal ereksiyonu taklit eden günlük tedaviye geçtik. Bu sayede hasta stres olmuyor, hem kendi hem de partnerinin memnuniyeti artıyor" dedi.

        "SERTLEŞME SORUNU İLAÇLARI PROSTATA DA İYİ GELİYOR"

        Tedavide 2016 yılı itibari ile yeniliklerin meydana geldiğini söyleyen Kadıoğlu, ‘’Yeniliklerden biri alınan sertleşme sorunu ilaçlarının aynı zamanda prostata da iyi geldiği. Sertleşme ve gece idrara kalkma, idrarını zor yapma gibi klasik prostat sorunları olan hastalar ikisi için ayrı ayrı ilaç almaktansa bir ilaçla tedavi etmek mümkün.’’ Açıklamalarında bulundu.

        Penis protezleri ve mutluluk balonları konusunda da yeniliklerin olduğunu dile getiren Kadıoğlu, "5-6 yıldır antibiyotik kaplı penis protezlerini kullanıyoruz. Şimdi ise daha önce ameliyat olmuş hastalarda bu protezin kompartımanlarının cilt altına konması ve ameliyatı hasta ve doktor açısından kolaylaştırması söz konusu.

        Eğri peniste ise şimdiye kadar penisin kısaltılması söz konusuydu, şimdi ise seçilmiş vakalarda yüzde 76-80 penisin çeşitli yamalarla düzeltilmesi ve bunun da uzun süreli takipleri ile ilgili çalışmalar mevcut. Bu 2015 yılında yayımlanan bir yayın ile meslektaşlarımız ile paylaşıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ