Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sahte iPhone şarj cihazı genç bir kızın hayatını kaybetmesine sebep oldu - Teknoloji Haberleri

        Independent’ın yerel Vietnam medyasına dayandırdığı habere göre, 16 yaşındaki Le Thi Xoan ailesi tarafından yatağında cansız bulundu.

        Polis, genç kızın elektrik çarpması sonucu öldüğünü doğrularken, olay yerinde kırılmış bir şarj cihazı ve yanmış kablolar bulduklarını söyledi. Bu ekipmanların Apple tarafından üretilen orijinal ürünler olmadığı bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.

        Polis şefi Tran Anh Son,genç kızın telefonunun üzerine yatmasıyla birlikte elektrik akımına kapıldığını düşündüklerini açıkladı. Ayrıca yatakta yanık izleri olduğu görüldü.

        Apple konuyla ilgili yöneltilen yorum talepleri üzerine henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

        REKLAM

        NEREDEYSE HEPSİ TEHLİKELİ

        Bağımsız bir araştırma topluluğu olan UL Laboratuvarı, gerçekleştirdiği bir teknik araştırma sonucunda, çevrimiçi olarak dünyanın dört bir yanına satılan üçüncü parti iPhone şarj aletlerinin elektriksel güvenlik testlerini geçemediğini saptamıştı.

        Araştırmanın sonuçları geçtiğimiz yılın sonunda library.ul.com adresinde yayınlandı.

        Basit elektriksel güvenlik testine tutulan 400 sahte iPhone şarjaletinden 397 tanesi başarısız oldu. Ortalama bozukluk oranı yüzde 99 olarak saptanırken, basit güvenlik testlerinden geçebilenlerin sayısı yalnızca üç olarak kaydedildi.

        Araştırma ekibi, teste tabi tutulan şarj cihazlarından 12 tanesi için “öylesine kötü tasarlanmışlar ve yapılmışlar ki, kullanıcılarını elektrik akımına maruz bırakma riski içeriyorlar.” notunu düşmüştü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ