Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sarı Kantaron Yağı Saça Faydaları Neler? Sarı Kantaron Yağı Nedir, Saçlara İyi Gelir Mi, Faydaları ve Zararları Nelerdir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Doğada kendiliğinden yetişen ve sağlık için faydalı bitkilerden biri olan sarı kantarondan elde edilen doğa yağ saç bakımı için hem kadınların hem de erkeklerin gözdesi haline gelmeye başladı. Cilt ve hastalıklarda sarı kantaron yağına başvuran kişiler son dönemlerde sarı kantaron yağı saçlara iyi gelir mi? sorusunun cevabını da araştırmaya başladı. Biz de sizler için kurutularak elde edilen sarı kantaron yağı hakkında merak edilen soruları yanıtladık.

        Sarı Kantaron Yağı Saça Faydaları

        • Sarı kantaron yanı doğru ve düzenli kullanım ile saç dökülmesini azaltmada yardımcı olur.
        • Günlük hayatı olumsuz etkileyen, hem erkeklerin hem de kadınların korkulu rüyası lan kepeklenmeyi ortadan kaldırır.
        • Saç derisinde meydana gelen kuruluğu azaltır. Saçı kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlar.
        • Saç zamanla gördüğü işlemler ve dış etkenlerden dolayı yıpranır. Sarı kantaron yağı bu yıpranmayı onararak saça canlılık katar.
        • Saç derisindeki egzama sorununa iyi gelir.
        • Saç derisindeki kaşıntıyı ortadan kaldırır.
        • Saç derisinde meydana gelen pullanmayı önler.
        • Saçların daha gür ve sağlıklı hale gelmesini sağlar.

        Sarı Kantaron Yağı Saça Zararları

        REKLAM

        Sarı kantaron yağının saç sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisinin olmasına karşılık kişiler bu doğal yağın zararlarını da merak etmektedir. Sarı kantaron yağının saç bakımında bir zararı yoktur. Ancak fazla kullanımdan uzak durulmalıdır. Aksi halde saçta aşırı yağlanma meydana gelebilir.

        Sarı Kantaron Yağı Saç Çıkarır Mı?

        Sarı kantaron yağının saç çıkarma konusunda yüzde yüz etkili olduğuna dair bir görüş bulunmaz. Ancak bu yağ saç köklerini besler ve saç derisinin nefes almasını sağlar. Böylelikle saç dökülmelerinde azalma meydana gelir. Düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde saç dökülmesini tamamen durdurmaya da yardımcı olur.

        Sarı Kantaron Yağı Saç Dibine Sürülür Mü?

        Kantaron yağını direkt olarak saç dibine uygulamanın aksine saç uçlarına uygulamak daha doğrudur. Bunun nedeni kimi kişilerde sarı kantaron yağının deride alerjiye yol açma ihtimalidir.

        Sarı Kantaron Yağı Saça Nasıl Sürülür?

        Saç için oldukça faydalı olan sarı kantaron yağının saça nasıl uygulandığı da merak edilmektedir. Saç bakımı için sarı kantaron yağı kullanımı oldukça basittir. Bu yağı duş sırasında değil duş öncesinde kullanmalısınız. Banyo yağmadan önce yaklaşık bir saat sarı kantaron yağının saçta bekletilmesi faydalı olması için önemlidir. Kantaron yağını saçınıza uygularken avucunuza döktüğünüz bir avuç yağı saç uçlarına ve saçınızın diplerine iyice yedirin. Saçınıza eşit bir şekilde dağıttığınızdan emin olduktan sonra 1 saat boyunca bekleyin. 1 saatin ardından saçınızı şampuan ile yıkayarak durulayın. Sarı kantaron yağı ile saç bakımında aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Sarı kantaron yağının faydasını görmek için haftada bir ya da iki kez banyo öncesinde kullanmanız yeterli olacaktır. Aşırı kullanımı saçta yağlanmaya yol açar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ