Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Şarj istasyonuna 40 milyon TL'lik yatıracak! - Otomobil Haberleri

        461 şarj noktasıyla hizmet veren şarj ağı şirketi Sharz.net, yeni yatırımlarda bulunacağını duyurdu.

        Yapılan açıklamaya göre, 4 sene önce ilk şarj istasyonunu kuran ve bugüne kadar 20 milyon TL'lik yatırım yapan Sharz.net, istasyon altyapılarını ve ağlarını geliştirecek.

        Konuyla ilgili konuşan Sharz.net Genel Koordinatörü Ece Şengönül, "Elektrikli araçlar konusunda halen ülke olarak kat edeceğimiz daha çok yol var ve bu pazarda global çapta önde gelen ülkelerden birinin de Türkiye olması adına canla başla çalışıyoruz. Bugün 461 adet olan şarj istasyonu sayımızı, 40 milyon TL yatırım bedeliyle, 2023 sonuna kadar 1000 adete ulaştırma kararı aldık. Kurulacak ek 600 istasyondan 50'si DC yani hızlı şarj istasyonu olacak" dedi.

        Bugün İngiltere'de halka açık 20 bin şarj istasyonu olduğuna işaret eden Şengönül, "Bu sayı ülkemizde şu an ortalama 4 bin dolaylarında ve yüzde 10'unu Sharz.net oluşturuyor. 2030'a kadarsa istasyon sayımız minimum 20 bine ulaşacak. Ancak en önemli husus, elektrik üretiminde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak adına doğal kaynaklarımızdan yararlanmak ve kendi elektriğimizi üretmek, zira elektrikli araç sayısı arttıkça elektrik tüketimi de artacak, artık yeni kaynaklara ihtiyaç var" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ