Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seçim öncesi adres değişikliği için son tarih nedir? Seçim öncesi ikametgah adresi değiştirmek mümkün mü?
        1

        Türkiye, 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimlerine hazırlanıyor. Mayıs'a aylar kala, bazı vatandaşların yaşadığı bölgede oy kullanabilmesi için adres değişikliğinde bulunması gerekiyor. Peki, seçim öncesi adres değişikliği için son tarih ne zaman? İşte, seçim öncesi adres değişikliğine dair tüm detaylar...

        2

        ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SON TARİH NEDİR?

        Seçim sürecinde adres değişikliği için nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine yapılan başvurular 17 Mart itibarıyla sona erdi. Bu tarihten sonra seçmen listeleri açıklandığında yapılacak değişikliklerle ilgili başvuruların ise YSK müdürlüklerine yapılacağı belirtildi.

        3

        Seçmen listeleri 20 Mart 2023'te askıya çıkacak. 2 Nisan 2023'te de inecek. Bu süreçte vatandaşlar adres bilgilerini kontrol edecek ve değiştirmek isterse il veya ilçe seçim kurullarına başvuracak. Seçim kurulları da beyan doğrultusunda seçmen listesinde adres güncellemesi yapacak.