Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Şehir şehir en iyi kebapçılar - Alışveriş Haberleri

        Dünya "Turkish kebap" olarak biliyor ama Türkiye çapında yaygınlaşması son 20-30 yılda oldu. Kentleşme ve kişi başına gelirin artmasıyla da ilişkisi var. Kebap dediğin kırmızı etten yapılırdı. O da Türkiye’de çok pahalı. Etin kaliteli yeri lazım.

        Kebapçıların asıl iş yaptığı ise kıyma kebabı. Çünkü yağ karışım oranı yüksek. Kıymaya yüzde 30-40 yağ karıştırmak normal artık. Hatta et fiyatları yükseldikçe yağ oranının arttığı dahi söylenebilir. Halbuki kentleşmenin ve gelir düzeyinin artmasının bir sonucu olarak insanların daha yağsız yeme gereği artarken tersi gerçekleşiyor.

        REKLAM

        BAKLAVA VE KÜNEFENİN DE ADRESİ ONLAR

        Hatta kebap işinde artık giderek daha fazla beyaz et kullanılıyor. Dönerde olduğu gibi. İyi kebapçılar aynı zamanda iyi baklava, iyi künefe ve kadayıfın da adresi. Ülkemizde klasik anlamıyla kebap Güneydoğu, Akdeniz’in doğusu, turistik bölgeler, Ankara ve İstanbul’un da içinde yer aldığı Doğu Marmara’da yaygın. İzmir daha çok balıkçı, sebzeci.

        İŞTE TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ KEBAP ADRESLERİ

        Haritadaki işaretlerin üzerine tıklayarak, o şehirlerdeki en meşhur kebapçıları ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ