Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar oldu? - Merak Edilenler Haberleri

        Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar oldu? Geçen hafta bu rakamın 22,5 lira olduğunu belirten Soydan, serbest piyasada 1 liralık artışın söz konusu olduğunu kaydetti.

        Soydan, bu fiyat karşısında üreticilerin beklemeyi tercih ettiğini belirterek, "Üreticimiz mümkün olduğunca ürününü yüksek fiyattan satmak istiyor. Bu da onların en doğal hakkı." dedi.

        Serbest piyasada inişli çıkışlı fiyatın normal olduğunu aktaran Soydan, üreticilere süreci en iyi şekilde takip ederek pazara ürün indirmeleri önerisinde bulundu.

        GİRESUN SERBEST PİYASASINDA FINDIK HAFTAYA 25 LİRA İLE BAŞLADI

        Giresun serbest piyasasında bir kilogram fındık fiyatı 25 liradan yeni haftaya başladı.

        REKLAM

        Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayında yeni mahsul fiyatın 22 liradan sezona başladığını belirtti.

        İlerleyen dönemlerde 26 liraya kadar yükselen rakamın geçtiğimiz günlerde bir miktar geri çekildiğini ifade ederek, "Bir süredir serbest piyasada ürün 25 liradan işlem görüyor. Yeni haftaya da bu rakamdan başladı. Şu anda serbest piyasada fiyat sabitlenmiş durumda ve stabil bir seyir izliyor." dedi.

        Bölük, pazara üreticinin az miktarda fındık indirdiğini aktardı.

        Serbest piyasada gelecek dönemlerle ilgili ürün fiyatıyla alakalı şimdiden bir yorum yapmanın doğru olmadığına vurgu yapan Bölün, piyasayı yakından takip etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ