Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Şevval Şahin'in zor anları - Magazin haberleri
        1

        2018 Türkiye Güzeli Şevval Şahin, katıldığı programda yaptığı açıklamalarla gündeme geldi.

        21 yaşındaki Şahin, 'Sorgu Sual' adlı programa konuk oldu.

        2

        Şevval Şahin, "Türk olmakla ilgili ne biliyorsunuz?" sorusuna, "Bir Türk kadını benim için her zaman özgüvenli olmayı bilen, kendi ayakları üzerinde duran ve nereden geldiğini unutmayandır" yanıtını verdi.

        3

        Programda kendisine yöneltilen, "İstiklal Marşı'nı biliyor musunuz?", "Atatürk’ün herhangi bir sözünü biliyor musunuz?" ve "Türkiye’de kaç coğrafi bölge var?" sorularına cevap veremeyen Şahin, zor anlar yaşadı.

        4

        Bir ara stüdyodan ayrılan model, daha sonra sakinleşerek geri döndü.

        Birçok soruyu yanıtsız bırakan Şevval şahin, "Fahrettin Koca’yı tanıyor musunuz?" sorusuna "Pas" yanıtını verdi.

        5

        Geçtiğimiz haftalarda düzenledikleri ev partileriyle eleştiri oklarının hedefi olan Şahin, konuyla ilgili şunları söyledi:

        Her insan gibi hassasız bu konuda ama bir şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz sonuçta. Pandemi sürecinde yanlış yaptığım bir şey görmüyorum. Çünkü her insan gibi ben de dört ay boyunca Miami'deydim, ben de evden çıkmadım.

        6

        Yarı Türkçe, yarı İngilizce konuşmasıyla sosyal medyada gündem olan Şevval Şahin, "Ben sosyal medyayı aktif olarak hep İngilizce kullanıyordum. Miss Turkey’den sonra da bu böyle devam etti. Ben neysem oyum. Türklüğümle gurur duyuyorum ama Türk halkını da mutlu etmek için değişmem" açıklamasını yaptı.

        7

        Sevgilisi Yiğit Marcus Aral'ın "Koronavirüs nezle gibi bir şey, abartmaya gerek yok" sözlerinin hatırlatılması üzerine model, şu ifadeleri kullandı:

        Hayır, katılmıyorum tabii ki. Belki ben onun açıklama yapmasını istememişimdir ama o açıklama yapmıştır. Onun açıklama yapmasına saygı duyarak, kendi tercihimle uzaklaşmış olabilirim.

        8

        Çıkan haberlerin ardından Şevval Şahin, konuyla ilgili şunları söyledi:

        İstiklal Marşı'nı okusaydım örnek Türk kadını mı olacaktım? Tavırlardan dolayı rahatsız oldum, okuyamadım. Ben o anların yayınlanmayacağı konusunda söz almıştım fakat yayınladılar, onlara dava açıyorum.

        Beni bilen biliyor. 6 yaşından beri İngiltere'de büyüdüm. Bütün eğitimimi İngilizce aldım, bazı konuları bilmemem normal. Bu beni daha az mı Türk mü yapıyor? Sanmıyorum.

        9

        Şahin, Türkçe konuşurken aralarda kullandığı İngilizce kelimelerle sosyal medyada ti'ye alınmıştı.

        Gelen eleştiriler sonrası sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Şevval Şahin, şunları söylemişti:

        6 yaşımdan sonra İngiltere'de büyüdüm. 18'ime kadar Türk arkadaşım yoktu. İngilizce ana dilim. Türkçemi iyi bir seviyeye taşıdığıma inanıyorum ama linç yiyorum. İnsanlar bunu özentilik olarak algılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ