Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şeymanur 22 yıl sonra ilk adımlarını İstiklal Caddesi'nde attı!

        Erzurumlu Şeymanur Tekin (22), annesi hamileyken uygulanan yanlış iğne tedavisi sonucu iki bacağı da zarar görmüş olarak doğdu. Şeymanur, doğar doğmaz birçok ameliyat geçirdi, fakat bu ameliyatlar bacaklarının düzelmesi için sonuç vermedi. 15 yaşında diz üstünden bacakları kesilen Şeymanur'a protez bacaklar takıldı. Şeymanur kendisine uyum sağlamayan bu protezlerle evde dahi yürümekte zorlandı.

        "DİZLERİME BASARAK YÜRÜDÜM"

        DHA'da yer alan habere göre 22 yaşındaki Şeymanur Tekin geçen yıl sosyal medya hesabından, "Annem hamileyken doktor tarafından kullandırılan iğneler yüzünden bacaklarım zarar görmüş şekilde doğdum. 15 yaşıma kadar dizlerime basarak yürüdüm. Benim için hayat oldukça zor ve kısıtlı olmasına rağmen, tekerlekli sandalyemde oturup izlediklerimden ibaret saymadım hiç bir şeyi. Bacaklarım düzeltilebilir umuduyla gittiğim bir doktor, bacaklarımın kesilerek protez kullanmamı uygun gördü.

        REKLAM

        "EVİN İÇİNDE ZOR YÜRÜYORUM"

        Protez nedir, nasıldır hiç bilmezken çok büyük bir umutla sarıldım son şansıma, ama hiç bir şey hayal ettiğim gibi olmadı. Ailemin maddi durumu, bana devletin ödediği kullanışsız protezlerden almaya yetti. Yıllardır aynı protezi kullanıyorum ve evin içinde bile zor yürüyorum. İhtiyacım olan tek şey maddi manevi destek, bunun için valilik onaylı bir hesap açtırdım. Lütfen bana yardım eder misiniz" diyerek bir video paylaştı.

        AHBAP PLATFORMU DEVREYE GİRDİ

        Paylaşımı gören Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP platformu Erzurum üyeleri durumu Haluk Levent'e bildirdi. Daha sonra Haluk Levent'in olayı yine sosyal medya üzerinden duyurmasıyla valilik onayıyla çılan Şeymanur Tekin'in hesabına binlerce kişi yardımda bulundu. Yeterli para toplanınca da Şeymanur yeni protezler için Erzurum'dan İstanbul'a geldi. Buradaki testler sonucu kendisi için özel olarak hazırlanan, diz eklemi mikro işlemcili protez bacakları kullanmaya başlayan Şeymanur yaklaşık bir aylık rehabilitasyon süreci geçirdi.

        REKLAM

        SOKAKTAKİ İLK ADIMLARINI TAKSİM'DE ATTI

        Kendisine uyum sağlayan protez bacakları ile ilk kez sokağa çıkan Şeymanur Tekin, Taksim'e geldi. İlk olarak baston yardımıyla yürüyen Şeymanur birkaç dakika sonra bastonu bırakarak Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde hiç kimseden yardım almadan tek başına yürümeye başladı. Şeymanur'un 22 yıldır hayal ettiği yürüme arzusu böylece son buldu.

        "YÜRÜMEK BENİM İÇİN ÖZGÜRLÜK DEMEKTİ"

        Atatürk Üniversitesi Muhasebe bölümünü, bölüm birincisi olarak bitiren Şeymanur Tekin, "Yürümek benim için özgürlük demekti. Daha önce hiç yürümemiş biri olarak bu uğurda her şeyi göze alabilirdim" diyen Şeymanur Tekin, "Haluk ağabey'in desteğiyle, AHBAP platformunun desteğiyle sesimi duyurdum bana her zaman destek oldular. Benim yürümem için uygun olan protezi almam konusunda yardımlarını esirgemediler Haluk ağabey ve onun takipçileri sosyal medyanın sayesinde, Türkiye'nin sayesinde, bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ben şu an protezlerime kavuştum, çok mutluyum" diye konuştu.

        "AYAKLARIM YOKTU AMA UMUTLARIM VARDI"

        Tekin, "Benim için hayat biraz daha zordu ama ben hayatın zorluklarına boyun eğip bir köşede kalmamak için hep mücadele ettim. İleriye doğru yürümek için ayaklarım yoktu ama benim umutlarım vardı, ben umutlarıma tutundum, umutlarımla geleceğe dair hep hayaller kurdum, hiç bir zaman vazgeçmedim. Bu sürece gelebilmek için de çok çabaladım, çok mücadele ettim. Şu an hayallerimi yaşıyorum çok mutluyum ahbaplara ve bana destek olan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ