Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Shakhtar Donetsk'ten dev transfer kazançları - 7 futbolcudan 311.5 milyon euro - Futbol Haberleri
        1

        Transfermarkt verilerine göre; Shakhtar Donetsk, kulüp tarihinde sattığı en pahalı 7 futbolcudan 311.5 milyon euro gelir elde etti. Ukrayna Premier Ligi'nde 2. sırada olan Donetsk, bu satılan transferlere ise 56.1 milyon euro ödemişti. İşte o transferler:

        2

        Donetsk, Henrikh Mkhitaryan için 5.85 milyon euro ödedi, 3 yıl aradan sonra Mkhitaryan 27.5 milyon euroluk bir bonservis bedeli ile Borussia Dortmund'a satıldı.

        3

        Douglas Costa'yı 8 milyon euroya kadrosuna katan Donetsk, 5 yıl aradan sonra Brezilyalı oyuncuyu 30 milyon euroya Bayern Münih'e sattı.

        4

        Willian, 14 milyon euroya Donetsk'e transfer olduktan sonra 6 yıl aradan sonra 35 milyon euro bonservis bedeli ile Rus takımı Anji Mahaçkale'ye transfer oldu.

        5

        Fernandinho ise 7.8 milyon euroya Donetsk'e geldi, giderken ise 40 milyon euro kulübüne kazandırdı.

        6

        Bir dönem Beşiktaş'ın da forması giyen Alex Teixeira 6 milyon euroluk bir bonservis bedeli ile Ukrayna takımına katılmıştı ve 50 milyon euroluk bir bonservis bedeli ile ayrılmıştı.