Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz Sinekleri bu gıdalardan uzak tutun! Yiyeceklerin üzerinde bu yüzden duruyorlar!
        1

        SİNEKLER NEDEN UZUVLARINI OVUŞTURUR?

        Sineklerin sürekli olarak uzuvlarını ovuşturmasının nedeni aslında temizliyor olmasıdır. Bir sineğin gövdesinin her yerinde kıllar bulunur. Uzuvlarındaki tüyler, uçmak, yiyecek bulmak gibi birçok iş için dedektör görevi görürler. Bu yüzden uzuvlarını temiz tutmak zorundadırlar. Sineklerin uzuvları oldukça hassastır. Onlar sayesinde tat alırlar.

        2

        ÇİĞNEYEMEZLER

        Sineklerin çiğneme özelliği yoktur bütün besinlerin sıvısını tüketirler ve içerler. Bir sonraki öğünleri eğer katı ise yenilebilir hale getirebilmek için kendi yöntemlerini kullanırlar. Bu yöntemde sinek yiyeceğinin üzerine sindirim sıvılarını kusar ve bu sıvılar, yiyeceği içilebilecek en küçük parçalara kadar ayırır.

        3

        YEMEKLERİNİZİN ÜZERİNİ ÖRTÜN

        Sinekler devamlı olarak yiyeceklerin üzerinde durmayı severler. Ne kadar zararsız görünseler bile mide sıvılarını kusabileceklerini unutmayın. Ancak durum sadece bundan ibaret değil, sinekler özellikle çöpler ve çürüyen şeyler üzerinde dolaşır. Hem çöpe hem de yemeğinize konan bir sinek taşığı mikrop nedeniyle kolera veya tifo gibi hastalıklara neden olabilir.

        4

        Sineklerin yiyeceklerin üzerine konmasına dair yapılan bir deneyde, bir kaba kırmızı bir baharat, diğer bir kaba da pirinç yerleştirildi. Sinekler önce baharata daha sonra pirinçlere kondu ve deney sonucunda pirinçler baharat ile kaplanmıştı.

        5

        EKOSİSTEM İÇİN GEREKLİDİRLER

        Sinekler her ne kadar işe yaramaz gibi gözükselerde aslında ekosistem için önemli bir yere sahiptirler. Çiçeklerin tozlarını dağıtmakta sorumludurlar. Çiçeklerdeki polenler tüylerine yapışır ve diğer çiçeklere bulaşır. Ayrıca sinekler olmasaydı gezegenimiz daha da kirli bir yer olurdu. Sinekler insan atıklarının bir kısmını dönüştürür.

        6

        SİZİ AĞIR ÇEKİMDE GÖRÜRLER

        Sineklerin tepki süresi inanılmaz hızlıdır. Bir sinek, bir insanın hareketini 0.25x hızında bir video açısında görür. Bu nedenle siz hareket ederken kaçması için yeterli zamanı oluyor.