Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika: KÖŞEYE SIKIŞTI! Amerikan basını: Trump ne yapacağını bilmiyor! - Haberler

        ABD medyası, hafta başından bu yana TSK'nın 'Barış Pınarı Harekatı' konusunda yaptığı çelişkili açıklamalarla gündeme gelen Başkan Donald Trump'ın Ankara ve Suriye konusunda büyük baskı altında olduğunu iddia etti.

        WASHINGTON POST: YARDIMCILARI UYARMIŞTI

        Gazeteye konuşan Beyaz Saray kaynakları, Başkan Trump'ın Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşılık nasıl bir adım atacağı konusunda kararsız kaldığını belirtti. Adı açıklanmayan üst düzey bir yetkili, yaptırım seçeneğinin ön planda olduğunu söylerken, başka bir yetkili Trump'ın arabuluculuk seçeneğini tercih edeceğini öne sürdü.

        REKLAM

        Haberde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Genelkurmay Başkan Vekili Mick Mulvaney'in Trump'ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'köşeye sıkıştırılacağı' konusunda uyardıkları belirtildi.

        NEW YORK TIMES: WASHINGTON BÖLÜNDÜ

        Gazete, Başkan Trump'ın Türkiye'ye yönelik çıkışları ve Suriye politikasında yaptığı değişiklik nedeniyle Dışişleri ve Savunma bakanlıkları arasında da gerilim oluştuğunu yazdı. Haberde Dışişleri'nin Ankara'ya sıcak bakmayı sürdürdüğü, buna karşın Savunma Bakanlığı'nın DEAŞ'a karşı mücadelede 'silah arkadaşı' olarak gördüğü Kürtlerdenyana olduğu vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ