Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son dakika! Birçok şehirde eğitime 'kar' engeli

        Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Elazığ'da yoğun kar ve tipi nedeniyle il merkezi ile ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar cuma günü tatil edildi.Karaman'da da olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın için ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

        KAYSERİ'DEKENT MERKEZİ İLE MERKEZ İLÇELERDE TATİL

        Kayseri'de de kar yağışının ardından etkili olan buzlanma nedeniyle kent merkezi ile merkez ilçelerde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik tahminler doğrultusunda merkez Kocasinan, Melikgazi, Talas ve Hacılar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

        Öte yandanaşırı buzlanma beklentisi nedeniyle Pınarbaşı, Yeşilhisar, Yahyalı, İncesu, Bünyan, Tomarza, Akkışla, Sarıoğlan ve Develi ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

        REKLAM

        Diğer ilçelerde kaymakamlıklarca gerekli değerlendirmelerin yapılacağı ifade edilen açıklamada, hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kötü hava şartları ve buzlanma beklentisi nedeniyle üniversitede eğitime bir gün ara verildiğini, yarın yapılması planlanan sınavların ertelendiğini duyurdu.

        RİZE'DE TEK İLÇEDE TATİL VAR

        RizeValiliği'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle İkizdere ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

        VAN VE MUŞ'TA İLÇELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Van’ınÇaldıran veBaşkale ilçelerinde de olumsuz hava şartları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

        Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 28 Aralık 2018 Cuma günü için tatil edildi. Muş'un ise Varto ilçesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

        Öte yandanHakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

        Sivas'ın da Yıldızeli ve Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi

        MALATYA'NIN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME ARA

        Malatya'nın Doğanyol, Kuluncak ve Pütürge ilçelerinde eğitim öğretime yarın ara verilecek.

        İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma dolayısıyla öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması amacıyla Doğanyol, Kuluncak ve Pütürge ilçelerinde okulların tatil edildiğini söyledi.

        Tatlı, 3 ilçe dışında diğer yerlerde eğitim ve öğretime devam edileceğini, başka bir olumsuzluk bulunmadığını belirtti.

        Nevşehir'in deDerinkuyu ilçesinde aşırı buzlanma nedeniyle okullar 28 Aralık Cuma günü tatil edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ