Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol SON DAKİKA: Irkçı hakem skandalı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başakşehir'e destek! - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Başakşehir, Fransız devi PSG'ye konuk olurken maçta Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya 4. hakem tarafından ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle temsilcimiz sahadan çekildi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şampiyonlar Ligi'nde hakem tarafından Başakşehirli futbolcu Pierre Webo'ya yapılan ırkçı saldırının ardından Twitter'dan açıklama yaptı.

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama:

        "Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız."

        ÖMER ÇELİK: ONURLU DURUŞ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Irkçılık insanlığa karşı işlenmiş suçtur. İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü insan onurunu savunan bir duruş ortaya koydu. Başakşehir’i bu onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz" dedi.

        DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN DESTEK PAYLAŞIMI

        Sosyal medyada en çok konuşulan konu haline gelen skandala ilişkin bir paylaşım da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü’nün onurlu duruşunu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: YANINIZDAYIZ

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da yayınladığı mesajında, Irkçılık tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur! Bu onurlu duruşunuzda yanınızdayız" dedi.

        KILIÇDAROĞLU: IRKÇILIĞA HAYIR

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda ''Irkçılığa Hayır'' ifadesini kullandı.

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyada ırkçılık karşıtı başlatılan kampanyaya destek verdi. Gül, İngilizce olarak "Irkçılığa hayır" etiketiyle, "Irkçılık insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Irkçılığa dur de" paylaşımını yaptı.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise "Irkçılık bir hastalıktır." değerlendirmesinde bulunarak kampanyaya destek verdi.

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı paylaşımda, "Irkçılığa hayır" ifadesini kullandı.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Irkçılığa hayır" paylaşımında bulunurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Sonucu ne olursa olsun bu onurlu duruşu sergilemek gerekir. Tebrikler asil duruşlu Başakşehir." değerlendirmesini yaptı.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da ırkçılık karşıtı paylaşımda bulundu.

        Altun, Twitter hesabından, "Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir'in antrenörüne karşı sergilenen nefret suçunu şiddetle kınıyorum. Irkçılığın her türlüsü ayaklarımızın altındadır." açıklamasını yaptı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ