Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan Başbakanı Orban ile ortak açıklamalarda bulundu.

        Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Macaristan'ın güvenliğinin Türkiye'yle doğrudan bir ilişkisi var" dedi.

        Orban, "(Göç anlaşması) Türkiye'nin Avrupa'yla yaptığı anlaşma kıtanın güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'den savunma sanayi konusunda destek bekliyoruz. Türkler zaten biliyorlar. Türklerin ekonomisi dünyada büyük bir ekonomiyi temsil ediyor. " diye konuştu.

        Orban, "Türk-Macar ekonomik işbirliğini güçlendirmek için 420 euroluk bir kredi açacağız. Sayın Cumhurbaşkanından Türk yatırımcılar teşvikte bulunsun diye rica ettik." dedi.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

        5 yıl aradan sonra bu defa Cumhurbaşkanı sıfatıyla Macaristan'da bulunuyorum. Bütün alanlarda neredeydik nereye geldik, bunları masaya yatırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Macar dostlarımızın 1. Dünya savaşında Mehmetçik ile aynı saflarda çarpışmışolmalarını unutmak mümkün değildir. Galiçya'da şehit düşen askerlerimizi yarın şehitliğe yapacağım ziyaret ile yadedeceğiz.Gelibolu'da dikilecek anıt tarihi dostluğumuzun sembolü.

        İkili ticaret hacminde geçen yıl 2.6 milyar dolarlık bir rakamı yakaladık. Amacımız bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmaktır. İş adamlarıile görüşme yapacağız. Her iki ülkedene gibi adımlar atılabilirbunların önünü açmak ve onlarabir heyecan vermek düşüncesiyle bu toplantıyı organize ettik. Macaristan ile her alandamükemmel ilişkilere sahibiz. Asya ile Macaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesini bundan sonrada destekleyeceğiz.

        FETÖ İLE MÜCADELE

        FETÖ ile mücadelede verdiğidestekten dolayı teşekkür ediyorum. Milet olarak bu dayanışmayı asla unutmayacağız.

        SORU-CEVAP

        Türkiye'deki mülteciler

        Cumhurbaşkanı Erdoğan:

        Suriyeli olarak yaklaşık 3.5 milyon, Iraklı olarak da 500 bin mülteci var. Mültecilerekapılarımızı açık tutmuş olsak tablo böyle olmaz. 3.5 Suriyelibunlar daha çokya kamplarda ya da ülkemizin içerindebaşka yerlerde bulunuyorlar. Ama geri dönüşlerde başladı. En son İdlib'de bir iltica durumuyla karşı karşıyaydık. AB üyesi ülkelerden de destek bekliyoruz.

        Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması

        Erdoğan:

        Bu olayın ülkemizde olması bizim için çok önemli. Bu olayı kendi haline bırakamayız.İspat etmesi gereken Suudi taraftır. Adalet Bakanlığınaverdiğimiz talimat doğrultusunda İstanbul Başsavcılığımızteyakkuza geçti. Hedefimiz bir an önce neticeye ulaşmak. Yazılı ve görsel medyada da farklı haberler çıkıyor. Bunlarda bizi düşündüren konular. Buradan bir an önce neticeyialmak durumundayız. Yetkililer buradan çıktı diyerekkendisini kurtaramaz. Çıkmışsa bunu görüntülerlede olsa ispat edeceksiniz. Kalkıp da bunu Türk makamlarınasoramazlar, bu nasıl oldu bunu sormalı. Giriş-çıkışlar inceleniyor. Konsolosluktan çıktığı ispat edilmeli.

        AB üyelik süreci

        Viktor Orban:

        Macaristan Türkiye'nin yanında oldu ve olmaya devam edecek.AB dürüst davranmıyor. Birçok müzakere faslı açtık ama bunların hiçbiri kapatılmadı

        Cumhurbaşkanı Erdoğan:

        Sene 63, sene 2018.1963'ten bu yana oyalanan bir Türkiye var. Hiçbir AB üyesi ülkeye böyle bir zulüm yapılmadı. Bu zulüm sadece Türkiye'ye yapıldı. Alacaksanız sinyalini verin, almayacaksanız da bunu da söyleyin. Evetse evet, hayırsa hayır. Samimi olmak lazım. Alacaksınız sinyallerini verin, almayacaksanız bunu da söyleyin. Siz yolunuza, biz yolumuza devam edelim.Şu anda sabır noktasındayız, sonu hayır olur diyorum.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ