Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika haberler... Bakan Albayrak: Alacak sigortasından yararlanma kapsamını genişlettik - Para Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, KOBİ’lere “Devlet Destekli Alacak Sigortası" ile koruma sağlandığını belirtti.

        Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak, "

        Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarımız kapsamında KOBİ’lerimize bir koruma da “Devlet Destekli Alacak Sigortası" ile sağlıyoruz. Alacak sigortasından yararlanma kapsamını da genişlettik. Ciro şartını yıllık 25 milyon TL’den 125 milyon TL’ye çıkardık. #BirlikteBaşaracağız" ifadelerini kullandı

        Hazine ve Maliye Bakanlığının"Ekonomik İstikrar Kalkanı"paketine ek olarak aldığı,KOBİ'lere yönelikdevlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin yeni kararı, bu dönemde ticari alacaklarından endişe eden işletmeleri rahatlatacak.

        1 Nisan'da yürürlüğe girecek kararla mevcutta sadece yıllık cirosu 25 milyon lira ve altında olan kurumlara sağlanan "devlet destekli ticari alacak sigortası"nın kapsamı genişletilecek. Böylece, yıllık cirosu 125 milyon liraya kadar olan tüm KOBİ'ler bu imkandan yararlanacak.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüm KOBİ'ler ödenmeme riskine karşı ticari alacaklarını sigortalama imkanına kavuşacak.

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        App Store

        Google Play

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ