Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika haberi Beşiktaşlı futbolculara maç sonu saldırı - Beşiktaş Haberleri - Beşiktaş Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 mağlup etti.

        Maçın son anlarında iki yedek kulübesi arasında tartışma çıktı. Hakemin de son düdüğünü çalmasının ardından kale arkasından sahaya atlayan bir taraftar, orta sahada hakemin yanında bulunan siyah-beyazlı futbolculara doğru bir saldırı gerçekleştirdi. Taraftarın attığı tekme siyah-beyazlı futbolcular Cenk Tosun ve Salih Uçan'a denk geldi.

        Emniyet güçleri, saldırıyı gerçekleştiren taraftarı yakalayarak dışarıya çıkardı.

        REKLAM

        Taraftara müdahale eden Josef de Souza ise kırmızı kart gördü.

        Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Duyguların yoğun olduğu anlar yaşandı. Josef'in neden kırmızı kart gördüğünü anlamıyorum. Kendi takım arkadaşını koruduğu anda kart gördü. Duyguları anlarım ama taraftarın sahaya girmesi ve futbolcumuza saldırması kabul edilemez. Josef'in kırmızını bu anlamda kabul edemiyorum" dedi.

        Maçın ardından konuşan Weghorst olaylarla ilgili "Bu olanların normal olduğunu söylemek imkansız. Çok yanlış şeyler oldu. Türk insanının duygularıyla hareket ettiğini biliyorum, bunu seviyorum. Yine de bu durum kabul edilemez. Çok talihsiz bir olay yaşandı, Cenk'e biri vurdu. Türkiye çok güzel bir ülke. Süper Lig'in daha çok gelişmesi için bunun en ağır şekilde cezalandırılması lazım ki bir daha yaşanmasın. Bence kabul edilemez şeyler yaşandı. Josef, bu yaşananlardan sonra kırmızı kart gördü ancak takım arkadaşımıza müdahale eden bir kişiyi sahadan çıkarmak için müdahale etmişti. Josef çok haksız şekilde kırmızı kart gördü. Umarım ceza almaz. Takım arkadaşlarını koruyordu." dedi.

        REKLAM

        Salih Uçan ise "İnanılmaz kötü bir saha. Pas yapmak çok zordu. Bu sahada 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Pozisyonda sırtım dönüktü, muhtemelen bana doğru geliyordu. Cenk bir adım atmasa tekme yiyecektim bir taraftardan. Sakatlanabilirdim, Josef bunu görünce taraftarı dışarı itti. Takımımın kaptanı ne yapacaktı? 'Buyur kardeşim tekme atabilirsin' mi diyecekti?" ifadelerini kullandı.

        Cenk Tosun olayların ardından "Maçı geçtim, yenersin ya da yenilirsin o ayrı. Maçtan sonra olanlar kabul edilecek durum değil. O kadar polis ve güvenlik var. Nasıl oluyor da taraftarlar dibimize gelip uçan tekme ile bize müdahale edebiliyor? Şansına bir adım attım. Belki o adımı atmasam Salih'in beline o tekme gelecek ve Salih'in futbol hayatı bitecek. Gerçekten çok üzücü. Josef'in kartını hiç anlamadım. İnsanlar bana yumruk atacak, ben izleyeceğim. Nasıl olacak bu işler?" diye konuştu.

        "JOSEF'İN KIRMIZI KARTINI KABUL ETMİYORUZ"

        Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı ise şunları söyledi:

        REKLAM

        "Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Böyle bir kusuru varsa, bu bize iletilirse, biz gereğini yaparız. Bizim bir oyuncumuza da kimsenin el, dil uzatmasına izin vermeyiz. Josef'in gördüğü kırmızı kartın iptali gerekiyor. Bunda ısrarcı olacağız. Hakeme de saldırabilirdi. Josef, hakemi korumak için saldırganı kenara koysaydı, kime kırmızı kart gösterecekti? Böyle saçma bir karar olur mu? Ankaragücü seyircisinden kaynaklanan bu kararı kabul etmiyoruz. Çok üzücü bir akşam. Arkadaşlarım çaba gösteriyor, Avrupa'dan futbolcu getiriyoruz. Bu yıldız futbolcuları bu ortamda yaşatırsak onları Türkiye'de tutabilmemiz mümkün olur mu? Türkiye'nin başkentinde bunlar yaşandı. Bunun takdirini kamuoyuna sunuyorum."

        "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

        Öte yandan Beşiktaş Kulübü de resmi sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunup "Futbolcularımıza yapılanlar kabul edilemez. Takipçisi olacağız!" ifadelerini kullandı.

        SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

        Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, MKE Ankaragücü ve Beşiktaş karşılaşmasının sona ermesinin ardından koşarak sahaya giren ve siyah-beyazlı futbolculara tekma atarak saldıran şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

        Saldırı ile ilgili Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü ve Beşiktaş maçında kale arkası tribününden saha içerisine atlayarak giren ve Beşiktaşlı futbolculara fiziki saldırıda bulunan B.Ö.'nün gözaltına alınarak hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirildi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ