Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Son dakika: Cüneyt Çakır 2022 Dünya Kupası'nda yok! - Futbol Haberleri

        Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler açıklandı.

        FIFA'dan yapılan açıklamada, 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya altı konfederasyondan katılacak 36 orta, 69 yardımcı ve 24 video yardımcı hakemin belli olduğu belirtildi.

        Aralarında, 2014 ve 2018 FIFA Dünya Kupaları dahil uluslararası birçok önemli turnuvada düdük çalan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'da dahil Türk hakemlerine 2022 Dünya Kupası'nda görev verilmemesi dikkati çekti.

        KUPADA İLK KEZ KADIN HAKEMLER GÖREV ALACAK

        Katar 2022 Dünya Kupası'nda maç yönetecek isimler listesinde, tarihte ilk kez kadın hakemlere yer verildi. Fransız Stephanie Frappart, Ruandalı Salima Mukansanga ve Japon Yoshimi Yamashita orta; Brezilyalı Neuza Back, Meksikalı Karen Diaz Medina ve ABD'li Kathryn Nesbitt ise yardımcı hakem olarak turnuvada boy gösterecek.

        REKLAM

        Atamaları değerlendiren FIFA Hakem Komitesi'nin başkanı Pierluigi Collina, "Dünya Kupası'nda hakem seçimindeki ilk kriterimiz, her zaman 'yüksek kalite' olmuştur. Dünya genelinde en yüksek seviyedeki isimlerin turnuvaya katılması, seçim kriterimizi oluşturdu. 2018 Dünya Kupası'nın çok başarılı geçmesinin temel nedenlerinden birisi de hakemlerin yüksek standarttaki maç yönetimleriydi. Katar'daki turnuvada, bu çıtayı daha da yükseğe çekmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

        GÖREVDEN ALINIP GERİ DÖNMÜŞTÜ!

        Eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun içlerinde Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi deneyimli isimlerin bulunduğu 13 hakeme bir daha görev vermeyeceğini açıklaması ve ardından yaşanan süreç Türk futbol gündeminde bomba etkisi yaratmıştı. 8 Mart'ta hakemler listeden çıkarılırken Tahkim Kurulu 26 Mart'ta kararı uygun bulmasa da Gündoğdu, buna rağmen hakemlere sezon sonuna kadar görev vermeyeceğini duyurmuştu.

        Gündoğdu, 17 Nisan'da istifa ederken göreve gelen Sabri Çelik ve ekibi, 24 Nisan'da Çakır'a Antalyaspor - Kayserispor maçında görev vermişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ