Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Firari eski vekilin gri listedeki oğlu yakalandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İçişleri Bakanlığı, Hatay Amanoslar'da güvenlik korucularının operasyonu neticesinde 1 teröristin ölü, 1 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.

        DHA'da yer alan habere göre, sağ olarak ele geçirilen teröristin, eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı, 24'üncü dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in 'gri' kategoride aranan oğlu Yoldaş Selim Çelik olduğu ortaya çıktı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hatay Amanoslar´da bölgede keşif ve gözetleme icra eden güvenlik korucularının operasyonu neticesinde, 1 terörist ölü, 1 terörist sağ olarak ele geçirildi.

        ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

        Sağ olarak ele geçirilen teröristin; bir dönem Varto Belediye Başkanlığı, 2008-2010 yıllarında BDP Genel Başkanlığı ile 24. Dönem HDP Muş Milletvekilliği görevlerini yürüten ve halen yurt dışında kaçak olan Demir Çelik´in oğlu, terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan 'Savaş kod' adlı Yoldaş Selim Çelik olduğu ortaya çıktı.

        Yakalanan terörist Yoldaş Selim Çelik ile birlikte 2 uzun namlulu silah, 1 tabanca ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ