Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika deprem haberi! Malatya'da 4,6 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem! - Haberler

        Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.44'te Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

        AA'nın haberine göre, depremin 15,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

        İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar yok. Hasar konusunda arama tarama çalışmaları devam ediyor" dedi.

        VALİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

        Malatya Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine, Pütürge merkezli yaşanan depremin kent genelinde hissedildiğini söyledi.

        Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileten Baruş, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

        Deprem nedeniyle kentte bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

        PÜTÜRGE'DE 4.2'LİK YENİ DEPREM

        DHA'nın haberine göre, AFAD, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından saat 15.39'da 4.2 büyüklüğünde yeni bir depremin olduğunu açıkladı. AFAD'ın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 15.39'da 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz. Pütürge ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ