Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi: Sır cinayette 15 yıl sonra sıcak gelişme!

        Kağıthane'de 15 yıl önce öldürülen Mualla Irmak Cinayetinde flaş gelişme yaşandı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre olay 25 Mart 2005 yılında Kağıthane Etibank Caddesi Cami Sokak 7 numarada meydana gelmişti. İl Emniyet müdürü Zafer Aktaş’ın talimatı üzerine geçmiş yıllara ait faili meçhul cinayetlere yönelik özel ekip kuruldu. Kurulan özel ekip, incelemeye aldığı dosyalar arasında 2005 yılında Kağıthane’de vahşice öldürülen Mualla Irmak cinayeti de vardı. Jinekolog Operatör Doktor Mustafa Arslan'ın muayenehanesinde 5 yıldır sekreter olarak çalışan 2 çocuk annesi Mualla Irmak, 23 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş ve koli bandıyla ağzı bağlanmıştı.

        2016’DA BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

        2016 yılında bu cinayetle ilgili şöyle bir gelişme yaşandı. Savcılığın yaptığı soruşturmada, Serkan G. Adlı kişinin DNA örneği Mualla Irmak’ın üzerinde bulundu. 2016 yılında tutuklanan Serkan G., suçlamaları kabul etmedi. Yargılanan Serkan G., olayla ilgili müebbet hapis cezası aldı. 2 yıl sonra ise Serkan G. Cezaevinde intihar ederek hayatını kaybetti.

        POLİS DOSYAYI KAPATMADI

        Katil zanlısı olarak tutuklanan ve tutuklandıktan 2 yıl sonra cezaevinde intihar eden Serkan G.’nin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri bazı şüpheler üzerine dosyayı yeniden açtı. Olay yerinde ve elde edilen tüm materyalleri inceleyen polis, Mualla Irmak’ın ağzını kapatan bantlardan bir parmak izi olduğunu gördü. Ve bu parmak izi hakkında çalışmanın eksik yapıldığını fark etti.

        İKİNCİ ŞÜPHELİ YAKALANDI

        3 aylık çalışmanın ardından parmak izinin Irak uyruklu Muhammed Kemal B.’ye ait olduğu saptandı. 6 ayrı sabıka kaydı bulunan şüpheli gözaltına alına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

        CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

        Avukat eşliğinde ifadesi alınan şüpheli cinayeti itiraf etti. Cezaevinde intihar eden Serkan G. İle doktorun muayenehanesi yakınında bir tornacı işinde birlikte çalıştığını belirterek, "Serkan bana gel oraya gidelim dedik. Birlikte gittik. Yazıhaneye gittik. O kadınla odaya girdi. Kadının bağırma sesini duydum. Beni çağırdı. Kadını bıçaklamıştı. Bıçağı bana vererek 'sen de vur' dedi. Bende birkaç kez bıçakladım. Serkan 'kova getir temizleyelim' dedi. Temizlik yapıp kaçtık. Daha sonra Serkan beni tehdit etti 'kimseye söyleme' diye. Serkan oraya gitmeden önce, uzun uzun telefonla konuşmuştu ama kiminle konuştu bilmiyorum" dedi.

        Soruşturmanın ardından katil zanlısı adliyeye gönderildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ