Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Son dakika haberi: TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti! TFF Başkanlığı için yeni adaylar kimler? - Futbol Haberleri

        Türk futbolunda deprem etkisi yaratacak bir gelişme yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, görevinden istifa etti. Yayın ihalesi gündemiyle toplanan TFF ve Kulüpler Birliği'nin buluşmasında Özdemir kararını açıklarken sürpriz karar sonrası resmi açıklama da geldi.

        HAZİRAN'A KADAR YARDIMCI

        TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifası sonrası Başkan Vekili Servet Yardımcı vekaleten başkanlık görevini devraldı.

        Yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir." ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM

        Yardımcı'dan boşalan göreve ise Mustafa Çağlar getirildi. TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, yeni bir görevlendirmede bulundu. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar sonrasında Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, TFF Başkan Vekilliği görevine getirildi" ifadelerine yer verildi.

        TESİSLERDEN AYRILDI

        TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında istifa eden Özdemir, daha sonra Yayın İhale Komisyonu üyeleri, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve bazı Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

        Bu toplantının ardından tesislerden ayrılan Özdemir, basın mensuplarının açıklama talebini geri çevirdi.

        #mansethaberresim#3398157#

        6 İSMİN BAŞKANLIK İÇİN ADI GEÇİYOR

        TFF başkanlığı için hazirana kadar görevi sürdürecek olan Servet Yardımcı, TFF Eski Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Milli Takımlar Direktörü Hamit Altıntop'un isimleri geçiyor.

        Haziran ayındaki genel kurulda seçim maddeli toplantı olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

        STATÜ NE DİYOR?- 3 ay içinde seçime gidilecek

        TFF'de Nihat Özdemir'in istifasının ardından 3 ay içinde seçime gidilecek. Federasyonun bu konudaki statüsü şöyle:

        "Başkanın ölümü, istifası veya görevini sürekli olarak yerine getirememesi halinde, üç ay içinde tekrar seçim yapılması şartı ile birinci başkan vekili, yoksa ikinci başkan vekili, başkan vekillerinin olmaması halinde de yönetim kurulunun kendi üyeleri arasından belirleyeceği kişi başkanlığa vekalet eder."

        BAYKAN'IN İSTİFASININ ARDINDAN GÖZLER ÖZDEMİR'E ÇEVRİLMİŞTİ!

        Geçtiğimiz hafta TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK'nin hakemlerle ilgili aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesi sonrası yaşanan sürecin ardından istifa ettiğini açıklamıştı. TFF'nin kritik ismi olan Baykan'ın istifası "TFF ömrünü tamamladı" şeklinde yorumlanmış, gözler Nihat Özdemir'e çevrilmişti.

        1 Haziran 2019’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilen Nihat Özdemir'in görev süresi Haziran 2023'te doluyordu.

        HABERTÜRK YAZARLARI NİHAT ÖZDEMİR'İN İSTİFASINI YORUMLADI

        İBRAHİM YILDIZ: BEKLENEN BİR KARARDI

        "13 hakemin görevine geri dönmesinin ardından Nihat Özdemir'in istifası bekleniyordu. Yeni gelecek yönetimin bu sıkıntıları aşacağını düşünerek görevini bıraktı. Görevde kaldığı süre boyunca Nihat Özdemir yönetimi çok tartışıldı ve eleştirildi. Nihat Bey daha önce de başkanlığı bırakacağını açıklamıştı ancak bir türlü bırakamamıştı. Demek ki artık bıçak kemiğe dayandı ve bu kaotik ortamdan kendini kurtardı diye düşünüyorum. TFF Başkanı da değişse, hakemlere operasyon da yapılsa futbolda bir belirsizlik yine gündemde. Özellikle yayın ihalesi başkanı sıkıntıya sokmuştu. Son olarak hakemlerin görevinden alınma süreci ve daha sonra bu kararın Tahkim'den dönmesi sonrası eleştirilerin hedefi oldu. Kulüpler de başkanı eleştirince kendini yalnız hissetti ve görevini bıraktı."

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: EN KÖTÜ FEDERASYONDU

        "Mehmet Baykan'ın istifası sonrası "Devlet TFF'nin altından tuğlayı çekti" demiş ve yazmıştım. Bu yapı yıkılacaktı. Beklenenden erken oldu. Son 1.5-2 yılı benim hatırladığım en kötü federasyondu. Nihat Özdemir iyi hatırlanmayacak. Yayın ihalesini dolayısıyla futbolun değerini düşüren, Erman Toroğlu'nun arka planda MHK Başkanı olmasına neden olacak zayıf MHK başkanları seçen, milli takımı B liginden C ligine düşüren, kendi eliyle lige şaibe düşüren bir yönetimdi. İyi oldu gitmeleri. Bir kaç isim hariç bu yönetim kurulundan kimse yeni federasyonda olmamalı. Mümkünse yeni başkan da işinsanı olmasın."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ