Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler! Ankara sağanak nedeniyle sele teslim oldu
        1

        Başkentte öğle saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ile beraber yer yer dolu yağdı.

        2

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sağanak yağışın son yılların en yüksek oranına ulaştığını belirtti. Şu ana kadar 37 kg yağışın gerçekleştiğini söyleyen Yavaş'ın açıklaması şöyle:

        3

        "Ankara'da bugün şu ana kadar 37 kg yağış gerçekleşti. Aynı anda tüm kentte gerçekleşen ve son yılların en yüksek oranına ulaşan yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1401 araç 4140 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması gerçekleştirildi. Başkent 153 Çağrı Merkezi'miz kapasite artırımı ile hiçbir vatandaşımızı bekletmeden ihbarları anında kaydetti. 112 Acil Çağrı Merkezi, ASKİ ve AKOM ile birlikte toplam 3650 ihbar alındı. 43'ü insan kurtarma vakası olmak üzere ihbarların tamamına tek tek müdahale edildi. Bu kadar yoğun bir yağışta tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz. Ankara'mıza geçmiş olsun."

        4
        YENİMAHALLE'DEN ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜ

        AA'nın haberine göre, Ankara'da dolu ve sağanak etkili oldu. Yenimahalle'de sağanak nedeniyle bir binanın alt katlarını su bastı. Selin şiddeti ile evdeki eşyalar şiddetle akan su ile birlikte evin dışına çıktı.

        5

        Yenimahalle ilçesinde Kayalar Mahallesi 794. Sokaktaki bir sitenin giriş katlarındaki daireleri su bastı. Su baskınına uğrayan dairenin camları kırıldı. Sel sularının sürüklediği bazı eşyalar, balkondan düştü.

        6

        Başkentte etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesinde su basan bir binanın alt katındaki daireden, sel sularının şiddetiyle eşyalar balkondan düştü.

        7

        Sitede yaşayan Gökhan Öztürk, sokakta altyapı olmaması nedeniyle sel sularının alt katlara ulaştığını söyledi. Sokakta altyapı çalışması yapılmasını talep eden Öztürk, daha önceki dönemlerde de benzer olayların yaşandığını belirtti.

        8

        Site sakinlerinden Sedat Yaman ise 2020de ve 2022deki sağanaklar sonrasında da benzer olayların yaşandığını aktardı. Dördüncü kez su basması yaşandığını söyleyen Yaman, sokaktaki altyapının yetersiz olduğunu kaydetti.

         

        9

        Belediyeye müracaat ettiklerini ancak çözüm bulunamadığını belirten Yaman, "İçeriye suyun dolmasıyla birlikte eksi 1, eksi 2 ve eksi 3üncü katları, asansörleri su bastı." dedi. Yaman, su basması nedeniyle asansörde kalanların ve eşyaları zarar görenlerin olduğunu kaydetti.

        10

        Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, istinat duvarının belirlenenden alçak yapıldığı için bu sorunun yaşandığını ve bina ruhsatının 2018 yılında verildiğini belirtti.

        11

        Sağanak nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı.

        12

         Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı.

        13

        Belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı.

        14

         Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

        15
        BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA

        Semt pazarları yağmurdan etkilendi. Kızılay'da da aynı şekilde su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

        16

        Öte yandan Ankara- Eskişehir yolunun Sivrihisar mevkisinde hortum oluştu

        17

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Yavaş, "Kentimizde mor fırtına poligonu etkisinde kuvvetli sağanak yağışlar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz 1401 araç ve 4140 personelle yağışın olumsuzluklarına karşı teyakkuz halindedir" ifadelerini kullandı.

        18
        TÜM İZİNLER KALDIRILDI

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

        19
        ANKARA ÇAYI TAŞTI: 4 KİŞİ MAHSUR KALDI



        Sincan ilçesine bağlı Akçaören Mahallesi'nde yoğun yağış sebebiyle Ankara Çayı taştı. Taşan sular ile birlikte alanda 4 kişi mahsur kaldı. Çok sayıda dalgıç ve itfaiye ekibi mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda 25 büyükbaş ise sular altında kalan alanda mahsur kaldı. Sincan'da bulunan özel bir çiftlikte mahsur kalan vatandaşlar dalgıçlar tarafından kurtarılmayı beklerken tüm yetkililerden ise yardım talebinde bulundu. Alanda mahsur kalan vatandaşlardan olan Mustafa Akbulut, "Mandırada 25 hayvanım var. Yaklaşık 10 ton yemim sular altında kaldı. Şu anda hiçbir malım kalmadı. 4 kişi burada mahsur kaldık. Yardım bekliyoruz" dedi. Çok sayıdaki itfaiye ekipleri alanda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ