Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer SON DAKİKA! S-400'lerin teslimatı hakkında önemli açıklama! - Haberler

        Milli Savunma Bakanlığından (MSB), S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Ankara'daki Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na intikalinin tamamlandığı bildirildi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydan Komutanlığı/Ankara'ya intikali 25 Temmuz 2019 tarihinde tamamlanmıştır." ifadesine yer verildi.

        "ADİL OLMAYAN KARAR NATO'NUN GÜCÜNÜ ETKİLER"

        Askeri kaynaklar, S-400'lerin ikinci grup sevkiyatının da Ankara'ya yapılmasının beklendiğini belirtti.

        Milli Savunma Bakanlığı'nda basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Muhabere Albay Tamer Zincir "Patriot için ABD ile görüşmeler devam ediyor. Pilot ve personelin ABD'den ayrılması için planlama sürüyor. Taraflı adil olmayan bir karar, NATO'nun gücünü etkiler.Ülkemizin F-35 program ortaklığı Projesi askıya alınan bir proje. Henüz net olarak iptal edildiği çıkarıldığı ile ilgili bir belge yok. Türk ve ABD heyetlerince, Güvenli Bölge tesisi ile ilgili müşterek çalışma yapılmıştır. Çalışmaların önümüzdeki dönemde devam etmesi planlandı." şeklinde konuştu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ