Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu: Bakanlık dokunulmazlık imkanı veriyor
CHP lideri Özgür Özel, Deniz Baykal'ın vefatı dolayısıyla kabri başındaki törene katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Akın Gürlek'in Adalet Bakanı olarak görevlendirilmesi hakkında konuştu. Özel, "Marttaki yargılamaların sonucunu merak etmeyin. O bir zaten kurgu ve biz o kurguya karşı mücadelemizi veririz. Akın Gürlek'in yüce divanda yargılanacağı gün ne olacak? Akın Gürlek onu düşünsün" yanıtını verdi.
ABONE OLCHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in Adalet Bakanı olarak atanmasına ilişkin, "Bakanlık koltuğu ona yargılanmama, ona dokunulmazlık imkanı veriyor. Ne zamana kadar? Milletimiz yetkiyi bize verip, biz onu yüce divanda çatır çatır yargılatana kadar" dedi.
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, vefatının 3'üncü yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Baykal'ın kabrine karanfil bırakılmasının ardından dua edildi.
CHP Genel Başkanı Özel, törenin ardından yaptığı açıklamada, Baykal'ı andı. Partisinin, tarihinin en büyük saldırısı ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Özel, "Gün odur ki geçmişte siyasi bir görevde olan, sonra partiye operasyon yapmak için İstanbul’a Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilen birisi, bugünün ilk saatlerinde Adalet Bakanlığı’na atanabilmiştir. İki siyasi görev arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine de saldıracak, İstanbul İl Kongresi’ni, iki seçim önceki il kongresini iptal edip oraya kayyım atayacak, o kayyımı halen daha bir taraftan görevde tutacak, bir yandan partinin tüm seçilmişlerine her fırsatta iftira kampanyaları üzerinden siyasi bir operasyon olduğu bilinen adli süreçleri yürütecek, sonra da dönüp gelip tekrar siyasi bir pozisyona oturacak ve bütün dünyanın gözünün içine bakıp da ‘Türkiye hukuk devletidir’ diyecekler. Bu büyük saldırının herhangi bir sabahındayız" ifadelerini kullandı.