Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi: Sel suları bu kez batıdaki illeri vurdu! Kırklareli, Aydın, Edirne sular altında!
        1

        Kırklareli'nde kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi.

        Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Kırklareli'nin Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, "Bungalov evlerin olduğu bölgede yaşanan sel sonrası 4'ü yetişkin 1'i çocuk 5 kişiye ulaşamıyoruz. Aramalar sürüyor" dedi.

        2

        2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Başlatılan arama çalışmalarında; bungalovlarda sel sularına kapılan 1'i çocuk 2 kişi, ekiplerce kurtarıldı, 2 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

        AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

        AFAD Başkanı Okay Memiş, "İğneada'daki selde 2 kişi hayatını kaybetti, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

        3

        Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesinde etkili olan sağanak, derelerde taşkına neden oldu. Demirköy'de, orman içindeki turistik bungalovlar, taşan dereler nedeniyle su altında kaldı. 

        DHA'da yer alan habere göre bazı tatilcilerden haber alınamaması üzerine bölgeye AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, askerler ve itfaiye ekipleri, sevk edildi. 

        4

        Başlatılan arama çalışmalarında ormanda mahsur kalan 2 kişi, kurtarıldı. Haber alınamayan 1'i çocuk 5 kişiyi arama çalışmaları ise sürerken bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi. Buna göre ekipler İğneada beldesinde Bungalov evlerin bulunduğu bölgede bir kişinin cansız bedeni bulundu.

        5

        Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, yağışın öğleden sonra etkisini biraz yitirdiğini belirterek, "Turizm tesislerinde kalan kampçılardan kayıplar olduğu söyleniyor. Kampçıların ilk etapta 1'i çocuk 4 yetişkin kayıp olduğu bilgisi geldi. Havadan helikopter ve karadan da ekiplerin arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

         

        6

        AFAD BAŞKANI DA BÖLGEYE GELDİ

        Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ye geldi. 

         

        7

        Bölgede incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Birol Ekici de sabah saatlerinde 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere 4 kişinin kurtarıldığını belirterek, bütün ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

        8

        Kırklareli Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada da "Demirköy-İğneada'da dün başlayan ve bugün de artarak devam eden aşırı sağanak yağışlar sonrasında su baskınlarının yaşandığı bölgemizde tüm ekiplerimiz hasar tespit ve arama tarama çalışmalarına Valimiz Sayın Birol Ekici koordinasyon ve yönetiminde aralıksız devam ediyor. İlimizde etkili olan aşırı sağanak yağışlar sebebiyle Demirköy-İğneada yolu arasında trafik akışı kontrollü şekilde sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında ve gerekli olmadıkça yolu kullanmamalarını önemle rica ederiz" denildi.

         

        9

        AA'da yer alan habere göre de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede ekipler, biri kız çocuğu biri erkek yetişkin 2 kişiyi daha kurtardı.

        10

        AFAD'DAN UYARI:  Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemli hatırlatıyoruz.

         

        11

        ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ASKER DE KATILIYO

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kırklareli'ndeki sel felaketi sonrası arama-kurtarma çalışmalarına destek için askeri personel ve arazi araçlarının görevlendirildiğini bildirdi.

        MSB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

         

        "Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketi sonrası İğneada beldesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek için 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan askeri personel ve arazi araçları görevlendirildi. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımız sağlık ekiplerinin gözetiminde askeri personelimiz tarafından tahliye edildi. Mehmetçiklerimizin bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına desteği sürüyor."

        12