TBMM Başkanı'ndan 'komisyon' açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin "Süreç hiçbir partinin tek başına meselesi değil. Bu süreç Türkiye'nin meselesidir, başarılı olursa bütün Türkiye başarılı olmuş olacak. Komisyonun bir numaralı meselesi silahların bırakılması ve terör örgütünün feshedilmesiyle ilgili süreci TBMM ve millet iradesi adına takip etmek" dedi.
ABONE OLTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye çalışmalarına ilişkin, "Bu süreç, hiçbir partinin tek başına meselesi değildir. Bu süreç, bütün Türkiye'nin meselesidir. Bu süreç sonunda başarıya kavuşacak, bu süreç başarılı olursa da bir parti ya da iki parti kazanmış olmayacak, bütün Türkiye başarılı olmuş olacak." dedi.
AA'da yer alan habere göre Kurtulmuş, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, Sırp birliklerince 1995'te işlenen soykırımda katledilen 7 kurbanın Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen defin töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Milletvekilleriyle beraber bir heyetle anma törenine katılmak üzere Srebrenitsa'ya geldiklerini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin görüşlerini uluslararası camiayla paylaşma imkanı bulduklarını söyledi.
Duygusal bir tören gerçekleştirildiğini belirten Kurtulmuş, "Yaklaşık 8 bin 300'ü aşkın kişi bugüne kadar defnedildi. Her sene kemikler eşleştiriliyor, isimleri, kimlikleri tespit ediliyor ve burada bir cenaze namazı kılınıyor. Yıllardır ailesinin kemiklerini bulamamış insanlar, onların kemiklerine kavuşmuş olmakla birlikte cenaze töreni yapıyorlar ve kabirlerde definleri gerçekleştiriyorlar." dedi.