Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika! Merkez Bankası'ndan yeni hamle! - Haberler - Para Haberleri

        Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasadan 2.1 milyar dolar çekmek için yeni bir adım attı. Banka yabancı para cinsinden zorunlu karşılık oranını artırırken, zorunlu karşılık için vereceği faiz oranını düşürdü

        ORANLAR 100 BAZ PUAN ARTIRILDI

        Banka yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırdı. Bankada dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan faiz oranı 100 baz puan indirilerek yüzde 1'e çekildi. Merkez Bankası bu adım ile piyasadan yaklaşık 2.1 milyar dolar tutarında likidite çekilmesini bekliyor.

        FAİZ ORANI 100 BAZ PUAN İNDİRİLDİ

        REKLAM

        TCMB'nin internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklama şöyle:

        "Finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına, aynı zamanda Bankamız nezdinde ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan faiz oranının 100 baz puan indirilerek yüzde 1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile piyasadan yaklaşık 2,1 milyar ABD doları tutarında likidite çekilmesi beklenmektedir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ