Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: Tel Rıfat operasyonu gözler kritik bölgede!

        Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de kontrolün tamamen sağlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Tel Rıfat'a yönelikoperasyon için tüm hazırlıklar sürüyor.Habertürk muhabiri Çetiner Çetin'in ulaştığı güvenlik kaynakları, rejimin Tel Rıfat merkezini boşalttığını belirtiyor.

        Operasyonun an meselesi olduğu Tel Rıfat ilçesi, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye’yi, Türkiye üzerinden batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep Karayolu’nun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

        KRİTİK BÖLGE TEL RIFAT

        Habertürk muhabiri Çetiner Çetin'in aktardığı bilgilere göre önemli bir nokta olan Tel Rıfat, Suriye'deki iç savaşın başından bu yana Türkiye'nin kontrol altına almak istediği bir yer.

        Afrin'in kontrol altına alınmasının ardından terör örgütü PYD'nin "Gerilla savaşı yapacağız, Afrin'e dışarıdan saldıracağız" açıklamaları medyaya yansımıştı. Afrin'in güvenliği Tel Rıfat'tan geçtiği ifade edilirken kontrolün sağlanması durumunda PYD/PKK'nın orada yeniden güç kazanması zor.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan:
        Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız

        Tel Rıfat sadece Afrin Harekatı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergahının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ