Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika transfer haberleri - Fenerbahçe'de dev operasyon - İşte gidecek isimler - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin sezon başında Ankaragücü'nden transfer ettiği kaleci Altay Bayındır, sezonun büyük bölümünde kaleyi koruyan isimdi. Harun Tekin'le girdiği forma rekabetinde üstünlük sağlayan 22 yaşındaki eldiven, zaman zaman eleştirilse de kötü geçen sezonda öne çıkan isimlerden biriydi. Fenerbahçe her ne kadar oyuncuyla yola devam etmeyi düşünse de iyi teklif gelmesi durumunda Altay satılacak.

        2

        Bursaspor'dan büyük umutlarla alınan Harun Tekin, bu sezon Süper Lig'de sadece 1 karşılaşmada oynarken, Türkiye Kupası'nda da 6 mücadelede görev aldı. Fenerbahçe'deki ikinci senesinde ikinci plana itilen Harun, yeteri kadar forma şansı bulamadığı için ayrılmak istiyor. 1 yıllık sözleşmesi kalan Harun, cazip bir teklif gelmesi halinde kulüple ayrılık için masaya oturacak.

        3

        Kariyeri boyunca olduğu gibi bu sezon da sakatlıklarla boğuşan Serdar Aziz, forma bulduğu dönemlerde ise alkış toplamayı başardı. Çok eleştirilen savunma hattında zaman zaman iyi performanslara imza atan Serdar Aziz ile yola devam edilecek. 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Serdar, Fenerbahçe'nin yeni sezon planlarında önemli bir yere sahip...

        4

        Fenerbahçe'de son yılların en istikrarlı ismi kuşkusuz Hasan Ali Kaldırım... 2012-2013 sezonunda geldiği Fenerbahçe'de 8. yılını geçiren Hasan Ali'nin kalıp kalmayacağı merak konusu... İsmi önce Galatasaray ardından da Başakşehir'le anılmaya başlanan 30 yaşındaki sol bek ile yeni sözleşme görüşmelerine henüz başlanmadı. Durumu belirsizliğini koruyan Hasan Ali ile lig sonunda masaya oturulacak.

        5

        Satın alma opsiyonuyla devre arasında Eintracht Frankfurt'tan kiralanan Simon Falette, son 2 karşılaşmada ilk kez üste üte 90 dakika forma giydi. Fenerbahçe'nin sözleşmesindeki opsiyonu kullanıp kullanmayacağı, Falette'in kalan haftalarda sergileyeceği performansa bağlı. Yönetim, Falette'in savunmada bir altenatif olabileceğini düşünürken, yeni teknik direktörün raporu da bu transferde etkili olacak.

        6

        Belki de Fenerbahçe'de sezonun en şanssız ismi Sadık Çiftpınar oldu. Çapraz bağları kopan ve sezonun neredeyse tamamında takımdan ayrı kalan 27 yaşındaki stoper, sadece 6 karşılaşmada forma giyebildi. Ancak Fenerbahçe yönetimi, 2 sezon daha sözleşmesi bulunan Sadık ile yola devam etmek istiyor. Sadık, yeni sezonda Sarı-Lacivertli formayı giymeye devam edecek.

        7

        Sezon başında kuşkusuz takımın en iyilerinden biriydi. Ezeli rakip Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra futbola uzun bir süre ara veren ancak Fenerbahçe'de yeniden kendini bulan Tolga Ciğerci'nin durumu belirsizliğini koruyor. Orta sahada yaşanacak transfer gelişmeleri, Tolga'nın kaderini belirleyecek.

        8

        Stoperde yaşanan sakatlıklar sonrası mevkisi olmamasına rağmen bu bölgede oynamak zorunda kalan Jailson, en çok eleştirilen isimlerin başında geliyor. Fenerbahçe, 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Gremio'dan aldığı Brezilyalı orta sahayı elden çıkarmak istiyor. 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan Sambacı'ya bu karar iletilecek ve gelecek her türlü teklif değerlendirilecek.

        9

        Nabil Dirar oldukça ilginç iki sezon geçirdi... Geçen sezon kadro dışı kaldıktan sonra Ersun Yanal tarafından yeniden takıma dahil edilen Nabil Dirar, hazır bir şekilde dönerek kısa sürede formayı kaptı. Kontratı bu sezon bitecek olan Faslı futbolcu ile sözleşme yenilenecek. Dirar yeni sezonda da Fenerbahçe formasını giyecek.

        10

        Beklenen katkıyı tam olarak vermese de Deniz Türüç, yeni sezonda da Fenerbahçe'nin hücum hattındaki alternatiflerinden biri olacak. Sarı-Lacivertli yönetim, A Milli Takım forması altında elemelerde dikkat çeken bir performans gösteren Deniz ile yola devam edecek.

        11

        "Fenerbahçe kariyeri bitti" denirken, açtığı temiz sayfayı iyi bir futbolla süsleyen Ozan Tufan, gerek Fenerbahçe'nin gerekse A Milli Takım'ın vazgeçilmez ismi oldu. Özellikle Premier Lig ekiplerinin yakından takip ettiği Ozan, iyi teklif gelmesi halinde satılacak. Mali anlamda yaşanan sıkıntılar, Fenerbahçe'nin bu kararında etkili olacak.

        12

        Kadronun en deneyimli isimi Luis Gustavo, kötü geçen sezonun olumlu taraflarından biriydi. 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında alınan Brezilyalı, hem yönetimin hem de taraftarın saygısını da kazansa da ayrılık yolu açık. Tıpkı Ozan Tufan'da olduğu gibi iyi bir teklif gelmesi halinde de Gustavo ile yollar ayrılacak.

        13

        Beklentinin büyük olduğu genç yetenek Ferdi Kadıoğlu, iyi bir teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılabilir. Sarı-Lacivertliler, 1.4 milyon Euro bonservis ödeyerek aldığı 20 yaşındaki futbolcu için gelecek teklifleri değerlendirecek.

        14

        Fenerbahçe Yönetimi sezon sonunda Mehmet Ekici ile de masaya oturacak. Sarı-Lacivertli takımda inişli çıkışlı bir kariyer sergileyen Ekici'ye maaşında indirim yapması teklif edilecek. Bu öneriyi kabul etmesi durumunda kontratı sona eren 30 yaşındaki futbolcuyla sözleşme yenilenecek.

        15

        Yaşadığı sakatlık sonrası devre arasında transferi iptal olan Miha Zajc, Sarı-Lacivertli kulüpten sezon sonunda ayrılabilir. Fenerbahçe yönetiminin elden çıkarmak istediği 25 yaşındaki orta saha için gelecek teklifler masaya yatırılacak. Kanarya ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Miha Zajc'ı özellikle İtalyan ekipleri yakından takip ediyor.

        16

        Fenerbahçe, Al Ittihad takımından kiraladığı Garry Rodrigues hakkında çıkan ayrılık iddialarını yalanlamış ve kariyerine Fenerbahçe'de devam etmek istediğini söylemişti. Ancak yönetim 29 yaşındaki futbolcu hakkında kararını henüz vermiş değil. Rodrigues'in geleceği belirsizliğini korurken, belirleyici faktör teknik heyetin tercihi olacak.

        17

        Tolgay Arslan, Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe'de de istikrarı bir türlü yakalayamadı. Bulduğu şansları çok kötü değerlendiren 29 yaşındaki orta saha, geçen sezon 11, bu sezon ise sadece 9 lig maçında forma giyebildi. Yönetim, 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Tolgay'la yolları ayıracak. Yıldız orta saha için gelecek her türlü teklif değerlendirilecek.

        18

        Sezona harika başlayan Vedat Muriqi, Fenerbahçe'de en fazla heyecan yaratan isimlerin başında geliyordu. Kısa sürede yıldızını parlatan Kosovalı forvet, Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çekmişti. Özellikle ismi Tottenham ile anılan Vedat, mali anlamda kulübe en fazla katkı sağlayacak oyuncu... Yönetim, beklenen teklifin gelmesi halinde Vedat'ı da satmayı planlıyor.

        19

        Vedat Muriqi'nin gölgesinde kalan Mevlüt Erdinç, kupada 7, ligde ise 12 karşılaşmada forma şansı buldu. Fenerbahçe, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 33 yaşındaki forvet ile yola devam etmek istiyor.

        20

        Devre arasında gelen teklifleri geri çevirerek "futbol oynamama" pahasına Fenerbahçe'de kalan Alper Potuk, TFF'ye bildirilen listede yer almamıştı. Sarı-Lacivertli yönetim, yeni sezonda 29 yaşındaki futbolcuyu elden çıkaracak.

        21

        Comolli döneminin takviyelerinden biri olan Allahyar, kiralık olarak gittiği İstanbulspor'da da bir varlık gösteremedi. Genç yetenek olarak alınan ve 2024 yılına kadar sözleşme yapılan İranlı futbolcu ile yollar ayrılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ