Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Arda Öziri'ye acı veda! Arda Öziri kimdir? Arda Öziri'nin cenaze töreni yapıldı! İşte detaylar...
        1

        Oyuncu Arda Öziri'den acı haber geldi. Ruhsar, Dadı, Aşkın Bedeli, Akasya Durağı, Kampüsistan, Kınalı Kar, Asmalı Konak ve son olarak Diriliş Ertuğrul dizisinden rol alan Arda Öziri yaşamını yitirdi. Oyuncu motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Öziri, için dün cenaze töreni düzenlendi.

        2

        Arda Öziri'nin yakın arkadaşı Cengiz Çolak, oyuncunun son anlarını anlattı.

        3

        Çolak, "Akşam Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için bana geldi. Keyifli bir akşam geçirdik, bol bol güldük. 'Bu saatte gitme, kal' dedim ama Saat 03.00 gibi çıktı. TEM'de kaza geçirmiş. Çok üzgünüm, çok yakın bir arkadaşımı kaybettim" dedi.

        4

        Cengiz Çolak, yakın arkadaşı Arda Öziri olan son mesajlaşamasını da yayınladı.

        5

        Öziri için dün İzmir'de mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tören düzenlendi.

        6

        DHA'daki detaylara göre; Törene Öziri'nin ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. Öziri'nin sınıf arkadaşlarından oyuncular Burak Altay ve Rıza Kocaoğlu da törene katılanlar arasında yer aldı. Kocaoğlu ve Altay, ölen arkadaşları için uzun süre gözyaşı döktü.

        7

        Törende, slayt gösterisiyle Öziri'nin fotoğraflarının gösterilmesinin ardından, arkadaşları onunla geçirdiği anıları paylaştı.

        8

        Tabutunun üzerine taraftarı olduğu Altay takımının forması ve atkısı konuldu. Rıza Kocaoğlu, gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasında, "Onunla çok aynı yatakta yattık, çok vakit geçirdik. Birlikte çok yollar yaptık, çok kızlar sevdik. Güzel babasını çok erken kaybettiği için hepimizden önce büyüdü. Hepimizin en hızlısı oydu, şimdi de öyle davrandı" dedi.

        9

        Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna da mezun ettikleri bir öğrenciyi bu şekilde karşılamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Ünlü tiyatrobilimcisi, oyuncu, eleştirmen ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku da Öziri'yi görür görmez sahneyle bütünleştiğini anladığını söyleyerek, "Çok yetenekli, pırıl pırıl bir gençti. Ona üst seviyede rolleri vermekten hiç çekinmedik. Şimdi bu durumda olmamız çok acı" dedi.

        10

        Hüseyin Önder de Arda Öziri'nin çok yakın arkadaşı olduğunu anlatarak, 2-3 Haziran tarihlerinde İstanbul'da Türkiye Motosiklet Platformu tarafından düzenlenecek etkinlikte ve iftar yemeğinde Öziri'yi anacaklarını ifade etti.

        11

        Cenazede anne Belkıs Öziri ve abla Şöhret Eyipişiren, taziyeleri kabul ederken oyuncu arkadaşları, Burak Altay, Kaan Uncuoğlu ve Timur Acar da hazır bulundu. Anne Öziri ayakta durmakta zorlandı.

        12

        Öziri, dün Alsancak Hocazade Cami'de öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Öziri Işıkkent Aile Mezarlığı'nda defnedildi.

        13

        Uzun süredir ekranlardan uzak kalan başarılı tiyatro oyuncusu Arda Öziri, Diriliş Ertuğrul'un 2017 - 2018 yeni sezonunda Göktuğ karakteriyle Emir Sadettin'in himayesinde karşımıza çıkmıştı. Emir Sadettin'in görev süresince yanında olan Göktuğ karakteri senaryo gereği ölerek diziye veda etmişti.

        14

        Motosiklet kazasında ölen Arda Öziri, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden, kendisi gibi oyuncu olan okul arkadaşlarının da yer aldığı fotoğrafta ortada görülüyor. Öziri'nin sınıf arkadaşlarından Engin Altan Düzyatan, "Canım kardeşim, sınıf arkadaşım, dostum Arda Öziri'yi kaybettik. Çok üzgünüm, söyleyecek söz bulamıyorum. Allah mekanını cennet eylesin" mesajını paylaştı.

        15

        Öziri'nin ölümü meslektaşlarını da yasa boğdu. Ünlü oyuncular şu mesajları paylaştı:

        16

        ŞEBNEN BOZOKLU
        Dokuz Eylül Üniversitesi oyunculuk bölümü 1996 girişliler. Benim canım sınıfım.... 10 duk 9 kaldık Arda’nın gidişiyle... Nasıl küçüğüz nasıl mutluyuz nasıl haberimiz yok hayatın sürprizlerinden... sevgiyle Güle güle Arda Öziri. Sen hep bizim Romeo muz kalacaksın

        17

        KAAN URGANCIOĞLU

        Mekanın cennet olsun, güzel hatırlayacağım...

        18

        GÖZDE KANSU

        Arda Öziri...kaybettik seni hayat ne fenasın!! Bin sabır ailene, kabullenemedikçe bizlere! Çok üzgünüm çok!!

        19

        GONCA VUSLATERİ

        Bu gece sahneye çıktığımızda #Marti oyununun kalbinde adın yazıyor olacak.. iyi bir insanı, iyi bir oyuncuyu kaybettik Allah rahmet eylesin.. Allah ailesine sabır versin,sevenlerine..herkese... Başımız sağolsun.

        20

        RIZA KOCAOĞLU

        Canımız, kardeşimiz, sınıf arkadaşımız Arda Öziri’yi kaybettik. Çok üzgünüm mekanın cennet olsun kardeşim seni çok özleyeceğiz.

        21

        BÜŞRA PEKİN

        Çok kıymetli okul arkadaşımız Arda Öziri'yi kaybettik. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin..

        22

        ARDA ÖZİRİ KİMDİR?
        Arda Öziri, 14 Eylül 1978 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü bitirdi. Aynı zamanda 'Anemi' isimli grupta vokallik yaptı.

        23

        ROL ALDIĞI PROJELER
        Diriliş Ertuğrul - Göktuğ (2016-2017)
        Aşkın Bedeli - Poyraz (2013-2015)
        İnsan Aldandı - Güven (2009)
        Son İstasyon - Burak (2010)
        Farklı Desenler - Komiser Aziz (2011-2012)*
        Farklı Boyut (2009)
        Akasya Durağı - Başkomiser Yardımcısı Tolga(2010-2011)
        Cemile - Kaan (2006)
        Dolunay - Erdem (2005)
        Kandil (2005)
        Memleket Hikayeleri - Irmağın Aldığı Gelin (2005)
        Büyük Umutlar - Özgür (2004)
        Ah Be İstanbul (2004)
        Kampüsistan - Yiğit (2003)
        Estağfurullah Yokuşu (2003)
        Asmalı Konak - Haluk (2002)
        Kınalı Kar (2002)
        Yedi Numara (2000)
        Dadı (2000)
        Ruhsar (1997)

        24