Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS GEÇ BAŞVURU EKRANI AÇILDI! 2024 ÖSYM ile YKS geç başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? YKS (TYT, AYT ve YDT) ne zaman?
        1

        YKS geç başvuruları ile ilgili 5 Mart tarihi itibariyle başladı. Başvurusunu henüz tamamlamamış adaylar geç başvurularını ÖSYM AİS ekranı üzerinden tamamlayacak. Peki 2024 YKS geç başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar, kaç gün sürecek?

        2

        YKS GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre YKS geç başvuruları 5-7 Mart tarihleri arasında yapılacak.

        YKS GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        YKS sınav ücretleri TYT, AYT ve YDT oturumlarının her biri için 295 TL olarak belirlendi. Ücret ödemeleri 27 Şubat Salı gününe kadar yapılabiliyor. ÖSYM’den yapılan açıklamada “5-7 Mart tarihleri arasındaki geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek” denildi.

        3

        YKS NE ZAMAN? TYT, AYT NE ZAMAN?

        YKS TYT sonuçta 8 Haziran 2024'de, AYT ve YDT kayıtları ise 9 Haziran 2024'de düzenlendi.

        YKS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru süresi içerisinde, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ​​internet adresinden erişebilecekler.

        Aday başvurularını, 5 Mart 2024 tarihinde ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr​​adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Başvurusu'ndan yapabileceksiniz.

        ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecekler.

        ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde hiçbir kaydı olmayan adaylardan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilecekler.