Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Zamlı emekli maaşı yattı mı, ne zaman verilecek? Temmuz zammı ödeme takvimi 2022: SSK - BAĞKUR zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Emekli maaşı bayram öncesi verilecek mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Emekli ve memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. SSK - BAĞKUR emeklileri zamlı maaşlarının ne zaman ödeneceğini araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 aylık enflasyon farkı ile belirlenen yeni zamlı maaşların ödeme tarihi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Peki, "Zamlı emekli maaşı hangi tarihte ödenecek?" İşte zamlı emekli maaşı ödeme tarihi ile ilgili son dakika gelişmeleri...

        2

        MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

        Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emekli ve memur maaş zamları belli oldu. TÜİK haziranda aylık enflasyonun yüzde 4.95 olduğunu açıkladı.

        3

        Böylece enflasyon farkıyla, SSK ve BAĞ–KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacağı kesinleşti.

        4

        ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Temmuz zammı ardından zamlı maaş için ödemelerin bayram öncesi yani 8 Temmuz tarihinden önce yapılacağını açıkladı.

        5

        KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA;

        Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ