Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İL İL LİSTE | Sağlık Bakanlığı kura sonuçları sorgulama sayfası: Asil ve yedek kazananlar yayınlandı! 6-7 Nisan 2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ve isim listesi sorgulama sayfası
        1

        Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura çekimi tamamlandı. 15 Mart'ta başlayıp 21 Mart'ta biten başvuru sürecinin ardından Sağlık Bakanlığı persoenel adayları heyecan içerisinde sonuçları merak ediyor. Peki, 6-7 Nisan Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları nasıl ve nereden görüntülenir? Sağlık Bakanlığı kura sonuçları açıklandı mı? İşte, Sağlık Bakanlığı 10 bin sözleşmeli işçi alımı kura sonuçları ve isim listesi sorgulama ile ilgili merak edilenler...

        2

        KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI

        Sağlık Bakanlığı 10 bin personel kura çekimi Bakanlık bünyesinde Ankara'da 6-7 Nisan tarihlerinde yapıldı.

        Kura çekiminin sona ermesinin ardından gözler sonuçlara çevrildi.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi, Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 06-07 Nisan 2022 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde gerçekleşecektir. Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında kura salonuna katılımcı alınmayacaktır. Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalından (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) yayınlanacaktır.

        Kura sonuçları aynı gün saat 22:00' den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr/ internet adresinden ilan edildi.

        KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır." ifadelerine yer verildi. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

        5

        Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır.

        06 Nisan 2022 (Çarşamba) günü kura çekilişi yapılan iller:

        Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir. (Kura çekilişi saat 09:30’da Adana ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Kırşehir ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

        6

        07 Nisan 2022 (Perşembe) günü kura çekilişi yapılan iller:

        Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. (Kura çekilişi saat 09:30’da Kocaeli ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ