Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Spor yazarları, Göztepe - Fenerbahçe maçını değerlendirdi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldı ve üst üste ikinci kez puan kaybetti. Spor yazarları, sarı-lacivertlilerin İzmir'de oynadığı maçı değerlendirdi...

        2

        NİHAT ÖZDEMİR'E RAĞMEN KAZANAMAZSIN - SERDAR ALİ ÇELİKLER

        "İstikrarlı hatalar zinciri artık 'hata' değil, tercihtir. Zekeriya Alp - Oğuz Sarvan - Ünsal Çimen troykasının yönettiği MHK, açıkça ve kelimenin tam anlamıyla içine ettiler. Zaten yeteneksizler ordusu ve eyyam krallarından oluşan, baba-oğul; amca-yiğen ekiplerinin hakimiyetindeki berbat bir haziruna sahip Merkez Hakem Kurulu, sezon başından beri F.Bahçe'ye kafayı takmış durumda. F.Bahçe'nin kazandığı tüm, ama tüm maçlardan sonra hakemleri dinlendirerek çok net ve açık bir şekilde mesajı vermişti. Yetinmediler F.Bahçe'nin kaybettiği maçların hakemleri de mutlaka sonraki hafta maç aldı"

        3

        "Açık ve net olarak F.Bahçe'ye karşı bariz mesajlar ileten bu MHK, Trabzon'da yüzüne karşı sövülmesine karşın kart çıkartamayan, ezim ezim ezilen "Yarabbi Şükür" diyen Abdülkadir Bitigen'e maç vermeye devam etti. Bu hakemin bu maça atanması hataydı zaten. Türkiye'de kimseye uygulanmayan ve uygulanamayacak olan "Penaltıda kaleci çizgiden ayrılamaz" uygulaması, bu kez F.Bahçe aleyhine uygulandı"

        4

        "Daha 6 gün önce Malatya'da F.Bahçe lehine uygulanmayan bu kural, VAR'daki Fırat Aydınus ve Bitigen tarafından uygulandı. F.Bahçe 2-1 öne geçmişken 2-1 geri düşmüş oldu. Madem her şey tam kurallı olacak, 2. penaltıda Göztepeli oyuncular, vuruş yapılmadan ceza alanına girdi. VAR'daki Fırat Aydınus ile Bitigen neden bir tekrar daha yapmadı? Oysa Fener beraberliği sağladı ama tam 4.5 dakika; dile kolay 4.5 dakika ofsayt kontrolü yapıldı. F.Bahçe penaltı kaçırınca VAR kontrol yapmıyor ama F.Bahçe penaltı kurtarınca VAR iptal ediyor. Üstelik kurtarılan penaltıdan sonra F.Bahçe'yi öne geçiren gol gelmişken."

        5

        "G.Saray - Beşiktaş - Trabzonspor ve Başakşehir kalecisi bir penaltı kurtaracak ve akabindeki atakta golü bulup öne geçecekler ama hakemler (VAR ve sahadaki hakem) bu golü iptal edip penaltıyı tekrarlatacak öyle mi? Burada kimse kusura bakmasın, F.Bahçe yönetimi vur başına al lokmasını durumuna düşmüştür. Suat Aslanboğa'yı Bülent Yıldırım'a uygulanan kuvvet bu hakeme uygulanabilecek mi? Tabi ki hayır. Çünkü Alp-Sarvan-Çimen troykasının istediği bu zaten. Bu kadar ısrarla F.Bahçe'ye yönelik yapılan negatif bakış açısı bundan sonra Nihat Özdemir'i bağlar. Nihat Özdemir'e ve onun MHK'sına rağmen şampiyon falan da olamazsın. Ali Koç "Yavuz Yüz" transferi yapmadan hiç bir transfer yapmasın"

        6

        FELAKETİN HABERCİSİ - GÜRCAN BİLGİÇ

        Zor maçı daha zor hale getirmek ustalık isterdi, Fenerbahçe de bunu yapmakta "zorluk" çekmedi. Her karşılaşmayı diken üstünde oynayıp, ne zaman ne hata yapacaklar diye beklenen defansif ustalara sahip kadronuz varsa, yediğinizden fazlasını atmak için de uğraşıp duruyorsunuz. Castro'nun sekerek gelen şutunun Altay'ın hamle alanından çıkarak filelere gitmesi, felaketin ilk habercisiydi.

        7

        "Ceza alanı dışyına çıkan oyuncuya penaltı yapmak da Gustavo'ya nasip oldu. "Fark yaratsın" diye alınan ustaya "layık" bir hareket. Penaltı atışının tekrarlanması doğru karar. Altay neredeyse altıpas çizgisine yaklaşmıştı. Ancak Fenerbahçeliler'in itirazı geçen hafta Emre'nin kaçırdığı penaltının tekrarlanmamasına. "Standart karar"lardan uzaklaşmış hakemlerimiz, gücü yetene çizgisindeler. Onlar ortalığı karıştırmakta en iyi ustalar."

        8

        "Sakatlık fizik olarak Emre'yi geri itmiş, çabukluğuna son vermiş gibi. İlhan Palut cesur ve kararlı bir takıma dönüştürmüş Göztepe'yi. Doğru anları bekleyen, öne koştuğunda da pozisyon bulan bir ekibe sahip. Yine oyuncu kalitesine paralel duran ve yan top zaaflarını da çözmekte epey uğraşacak. En azından taktik olgunluğu vermiş ekibine. Kazanmak, Fenerbahçe'yi daha zorlu seri öncesinde moral olarak üste taşıyacaktı. Kruse ve Vedat ile birlikte problemleri daha kolay çözeceklerdir."

        9

        KİMYAYI YAPAMIYOR - ÖMER ÜRÜNDÜL

        "Müthiş temposu, karşılıklı kaçan net pozisyonları ve gerilimi ile nefes kesen bir aksiyon filmini anımsatan maçta F.Bahçe 2 puan kaybetti. Ersun Yanal'ın en büyük hatası takımın kimyasında planlamayı yapamıyor."

        10

        "Hakem Abdulkadir Bitigen'in genelde çaldığı düdükler çok başarılı olsa da çok ciddi hataları oldu. Penaltıyı göremedi, VAR verdi. Penaltıda Altay açık ihlal yaptı, 'devam' deyip başına iş aldı. Gassama'yı 18'e girerken düşüren Luiz Gustavo'nun çok daha önceden kızarması gerekirdi. Dün gecenin en başarılısı VAR'dı"

        11

        90 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADI - ERMAN TOROĞLU

        "Maçın başında Kruse, Göztepe defansının ikram ettiği topu 35 metre süremedi. 10 metre arkasındaki rakibi topu ağından aldı. Güçsüz. 5 dakika sonra bu sefer yandan bir orta, kale sahası içinde topu tutsa her tarafa topu vurur. Ama dibine girdi; üstten auta attı. Göztepe defansı gibi... Fenerbahçe 90 dakika bu oyuncu ile 10 kişi oynadı. Peki Ersun ne yaptı? Seyretti! Fenerbahçe hücuma çabuk çıkamıyor. Çabuk çıkamayınca, Göztepe onlardan daha çabuk topun arkasına geçip kalesini savundu"

        12

        "Dün gece; iki isim sınıfı geçti; iki isim sınıfta kaldı. Sınıfta kalanlar: Ersun Yanal ve Abdulkadir Bitigen... Sınıfı geçenler: İlhan Palut ile VAR hakemi Fırat Aydınus... Ersun Yanal, kimseye kabahat bulmasın; aynaya baksın. Göztepe'nin ise gittiği yol doğru..."

        13

        GERİLİMİN SEBEBİ BİTİGEN - İLKER YAĞCIOĞLU

        "Hiç adetim değil ama dün geceki maça Abdülkadir Bitigen'den başlamak doğru olacak. Dün maçın gerilmesinin, tek sebebi Abdülkadir Bitigen'di. Maçı o değil de sanki VAR'daki Fırat Aydınus yönetti. Gözünün önünde Gustavo'nun yaptığı penaltıyı görmedi. Kaleci Altay'ın penaltıda çizgiyi terk ettiğini ne o ne çizgideki yardımcısı fark etmedi. VAR'daki Aydınus, hakemleri uyardı. Altay topu kurtardığı anda penaltıyı tekrar ettirse Fenerbahçe'nin golü gelmeyecek ve de sarı kartlar havada uçuşmayacaktı."

        14

        "Dün gece Altay'ın penaltısının tekrarı doğru karardı. VAR uyardı, ancak Malatya'da Emre'nin kaçırdığı penaltıda VAR'daki sanırım hakemler çay içmeye gitmişlerdi. Standart olmayınca da taraftarların serzenişlerinin haklı olduğunu görüyoruz. Sahanın içi mi? İki takım da iyi mücadele etti. Çatır çatır bir maç oldu. İki takımın da kazanabileceği maç berabere bitti. Fenerbahçe zirve yarışında iki önemli puan bıraktı."

        15

        RUS RULETİ GİBİYDİ - RIDVAN DİLMEN

        "Rus ruleti oynandı. İki takım teknik direktörü de beraberliğe razı değildi. Tartışmalı pozisyonlar da vardı. İki takım oyuncuları da "Puan kaybettik" diyebilir. Göztepe iki kez öne geçtiği için bunu daha çok söyleyebilir. Göztepe yeni teknik direktörüyle daha güvenli oynadı. Seyirci ile zaten boğuyorlar"

        16

        "Fenerbahçe rakibini iki kez çabuk yakaladı. Daha geç golü bulsaydı, Göztepe daha fazla kontratak yapabilirdi. Şartlara göre 1 puan kötü değil. Şu anki puan durumu, Fenerbahçe'nin başarısız olduğunu gösteriyor. Fenerbahçe'nin bu kadar puan kaybedeceğini düşünmüyordum. Kalan 4 maçını kazansa, ilk yarıyı 34 puan ile kapatır. Beşiktaş derbisi var, Sivasspor deplasmanı var. Yeni Malatyaspor 1 puan ve Göztepe maçını izlersek 1 puan da kötü değil ama genelde ciddi kayıplar"

        17

        FENERBAHÇE'NİN İSYANI HAKLI - METİN TEKİN

        "Bugünkü çok özel bir durum. IFAB buna göre bir karar almalı. Bu durum çok demoralize eder. 2-1 galip olacakken 2-1 geriye düşüyorsun. Fenerbahçe'nin isyan etmesinde yüzde yüz haklı ama hakemlerin yetersizliğine isyan etmeli. Yeni Malatyaspor maçındaki hakeme nasıl artık güvenebilirsiniz? Nasıl görev yapacak?"

        18

        STANDART SAĞLANMALI - GÜNTEKİN ONAY

        "Fenerbahçeliler, 'Geçen hafta Emre'nin penaltısı neden tekrarlanmadı?' diye soruyor. Standart sağlanmazsa bu tartışmalar devam eder. Keşke geçen hafta da VAR bu şekilde uygulansaydı. VAR varken hata olmamalı. Ben bunu savunuyorum. Ya kuralları bilmiyor olacaksınız ya da art niyetli olacaksınız"

        22
        23
        24

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ