Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarlarından Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Şaka bir defa olur… Galatasaray şakayı geçen hafta Kayseri maçında yaptı… Rize’de de yapsa “yeter ama“ dedirtirdi… Sadece kaleci Fatih için endişeliyim (!)… İki haftadır yatıyor, üşütecek diye korkuyorum… Yatsın, izin yapsın, bu kendinin de Galatasaraylıların da işine gelir de, dikkat etsin, üşütmesin (!)… Sonuçta ilk yarıda 4 olurdu, maçın sonunda 4 oldu… Hatta 4’ün üstüne bir 4 daha olurdu… Ama en önemlisi, bu kadar eksiğin olduğu bir ortamda alternatif oyuncuların çok iyi olması, Galatasaray için süper oldu...

        2

        VAR kararı ile verilen penaltının aynısı gündüz maçının son dakikasında Başakşehir aleyhine verildi… Kural, el yüze gitti mi penaltı diyor… Galatasaray maçında da böyle oldu, Melnjak‘ın eli, Emre Akbaba’nın yüzüne gidence, hakem VAR uyarısıyla penaltıyı verdi… Ancak benim vicdanım, aklım bu penaltıları basmıyor… Futbolcu hava topuna ‘hazır ol’da mı çıkacak, nasıl olacak bu iş… Futbolu yönetenler, kural koyucular, bu el - yüz işini ellerine - yüzlerine bulaştırdılar…

        3

        Galatasaray geride kalan maçları gibi rakibe teslim olmadı, kendi alanına hapsolmadı, panik yapmadı, oyunu kontrol etmeye devam etti… Bu, Galatasaray adına galibiyet kadar önemliydi… Emre Akbaba’nın ciddi anlamda dönüş sinyalleri vermesi, Oğulcan’ın takıma bayağı ısınması, Diagne’nin biri penaltıdan, üç golle öz güven kazanması, Galatasaray adına önemli bonuslar oldu… Takım salgından, sakatlıktan bu kadar kırılırken, alternatif oyuncuların ortaya çıkması, Galatasaray adına en azından galibiyet kadar değerli…

        4

        OSMAN ŞENHER

        Galatasaray dün gece Rizespor karşısında son yılların en iyi futbolunu oynadı. Mücadele, kazanma hırsı, sahada bütünleşme hepsi kusursuzdu. Takımda görevini yapmayan bir tek futbolcu yoktu. Düşünebiliyor musunuz, Rize çok güçlü bir takım. Böyle bir ekibe karşı deplasmanda çok net yedi gol pozisyonuna giriyorsun, bir topun da direkten dönüyor. Gerçekten iyi Avrupa takımlarının düzeyinde bir futbol ortaya koydu Fatih Terim’in öğrencileri. Diagne’yi hep haklı olarak eleştirdik. Ama bu karşılaşmada ‘ben de bu takımın bir parçası olmak istiyorum’ mesajı verdi, üç gol attı. Arkadaşlarıyla sahadaki uyumu tek kelimeyle harikaydı. Böyle devam ederse sarı-kırmızılılar için büyük kazanç olur.

        5

        Her gün Cim Bom’a gelecek transferlerden bahsediyoruz. Ama bu şekilde bu gençler formayı kapmak için savaşırsa, bırakın bu seneyi, Galatasaray’ın uzun seneler transfere ihtiyacı kalmayacak. Demek ki Terim yeni bir sayfa açıyor. Sonuçta bir çok eksiğine rağmen, bu kadar etkili iyi futbol oynuyorsa bu takım, demek ki diğer futbolcular da gelince artık başka şeyler konuşacağız. Son sözüm de, Galatasaray doğru yolda olduğunu herkese gösterdi.

        6

        AHMET ÇAKAR

        Galatasaray beklenenin aksine Rizespor'u darmadağın etti. Sürklase etti, 7-8 gol bile rahat rahat bulabilirdi. Geçen haftalarda G.Saray özellikle ilk yarılar çok iyi oynuyor ama sonra sorun yaşıyordu. Dün gece öyle olmadı. Birinci dakikadan son dakikaya kadar tüm kontrolü eline aldı. Rakip gelemedi. Sadece ilk yarıda Skoda'nın kötü vuruşuyla kaçan golü var. Kolay değil Rize son haftalarda çıkış yapan bir takım. G.Saray'ın bu kadar eksiği olacak, Rize deplasmanından hem çok iyi oyun hem de bol gollü bir galibiyetle dönecek. Hiç de kolay değil. Her takımın harcı da değil. Sonuçta Galatasaray, hastaları ve sakatlarıyla yoluna ve takibe devam ediyor. Rizespor çok şaşırttı. Böyle değillerdi ama dün gece sahada yoktular.

        7

        Diagne özellikle ilk yarıda şanssızlık ve son vuruşu iyi yapamadığından dolayı art arda goller kaçırdı. Ta ki penaltıya kadar. Şüpheli bir penaltı ve ilk yarının son dakikasında Diagne hat-trick'e giden yoldaki ilk golünü attı. Taylan ve Feghouli hem ofansif hem de defansif organizasyonda çok etkiliydiler. Onlara iki Emre de ayak uydurunca Galatasaray'ın mükemmele yakın oyunu çıktı. Diagne kolay gibi görünen tuhaf goller atıyor. Basitleri kaçırıyor, zorları atıyor. Ama sonuçta dün gecenin kahramanı. Hem de üstelik haftalardır tartışılıyordu, dün gece moral kazandı.

        8

        Gelelim hakeme, daha doğrusu VAR hakemine. G.Saray lehine verilen penaltı, komedi. Rizesporlu defans oyuncusu havaya çıkıyor, kolu Emre'ye çarpıyor. Hem penaltı değil hem de VAR protokolüne göre kesinlikle müdahale edilmemesi gereken bir durum. Eğer dün geceki penaltı ise her maçta 8-10 tane böyle penaltı olur.

        9

        LEVENT TÜZEMEN

        Başakşehirli Skrtel'in Denizlisporlu Mustafa Yumlu'nun kafasına attığı dirsek sonrası Ali Palabıyık'ın VAR'dan verdiği penaltı olmasaydı, Melnjak'ın Emre Akbaba'nın çenesine attığı dirsek VAR'dan penaltı olarak çalınsaydı ortalık yangın yerine dönerdi. Fatih Terim'in, "Oyun ve oyuncu alışkanlığı önemli ama bunu yakalayamıyoruz" söyleminin ardından Kayseri maçının on birini sahaya sürmesi oyuncularına "Size güveniyorum. Bu fırsatı şansa dönüştürün" mesajıydı. İlk yarı coşkulu, tempolu, kazanma duygusunu öne çıkaran, topa hakim olan, etkili paslar yapan, müthiş pozisyonlar bulan ve yardımlaşmayı takım haline dönüştüren bir Galatasaray izledik.

        10

        Galatasaraylı oyuncular ikinci yarıda da oyuna hükmetti. Oğulcan, Linnes ve Emre Akbaba'nın ortaklaşa hazırladıkları pozisyonda Diagne ikinci golünü attı. Riskli bir penaltı atan Diagne güçsüz görünse de orta alana gelip pas duvarı oldu bazen de Rize savunmasına baskı yaptı. Hat-trick yapan Diagne'nin 3. golü ise akıl doluydu. Rize'nin sevdiği hızlı hücuma yönelik geniş alanları G.Saraylı oyuncular bırakmamaya dikkat ettiler. Rize psikolojik açıdan Galatasaray için kırılma maçıydı ancak Sarı-Kırmızılılar çok iyi oynadılar ve maçı kazandılar..

        11

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Rizespor Başkanı ve teknik direktörünün eksik rakipleri karşısındaki "favori biziz" beyanatları G.Saraylı futbolcuları hırslandırırken, kendi takımlarını da motivasyon sıkıntısına sürükledi. İlk yarı geçen haftaki Kayseri maçının kopyasıydı. Bu yarı da Rizespor ne top kullanabiliyor ne hücum edebiliyor ne de savunma yapabiliyordu. Kısacası kimin ne yaptığı belli olmayan bir takımdı. Bu tabloda G.Saray 45 dakika boyunca oyunu istediği gibi domine etti. Önde takım presiyle rakibini oynatmadı. Bir devre için rekor sayıda pozisyon buldular. Kaçırdıkları vardı. Bir kere direğe, üç defa da başarılı kurtarışlar yapan Gökhan'a takıldılar. Devre sonunda ise penaltıyla skor avantajını yakaladılar. İkinci devreye G.Saray işi kesin bitirmek için başladı. Kısa sürede de farkı ikiye çıkardılar. Sonrasında topun arkasına geçip doğru bir taktikle rakibi dar alana sıkıştırıp kontratak planlarını işlerliğe koymak istediler. Bu doğru strateji içinde üçüncü golü de bulup işi bitirdiler.

        12

        Önemli bir 3 puan kazandılar. Her futbolcu görevini yaptı. Ama ben yine Taylan'a ayrı biri parantez açıyorum. Ona ayrı bir isim taktım, 'kene gibi'. Etkili presiyle, agresifliğiyle rakipleri sindiriyor. Şahane bir de gol atarak ofansif kimliğini de konuşturdu. Bir diğer dikkatimi çeken konu da G.Saray çok iyi oynadığı maçlarda bile Muslera'dan önemli katkılar alırdı. Son iki maça bakıyorum. Kayseri'nin kurtarılamayacak tek golü hariç kaleye tek top gelmiyor. Rakip tehlikeli bile olamıyor. Rizespor'un dün geceki saha içi felaketini ise bir örnekle gündeme getireyim, herkesin eleştirdiği Diagne hat-trick yaptı! Dünya liglerinde izlediğim VAR protokolünü biz kesinlikle beceremiyoruz. Dünkü penaltı pozisyonuna da VAR karışmamalıydı..

        13

        REHA KAPSAL

        Galatasaray son iki hafta ciddi eksiklerle sahaya çıkmasına rağmen oyun ritimleri, tempoları, coşkuları ve de en önemlisi oyuna koydukları akıl önemliydi. Top ayağında olan oyuncudan çok pasa atılacak boştaki oyuncunun hareketliliğiyle çok rahat hücum aksiyonları yaptıkları gibi baskıyı da takım halinde alan paylaşımlarıyla etkisiz hale getirdiler. Sahayı hem dikine hem enine daraltıp, rakibin oyun kurmasını da doğru bir şekilde engelliyorlar...

        14

        Sarı-kırmızılılarda ciddi eksikler olabilir ama bunu kapamanın tek bir yolu vardır futbolda. Takım halinde oynanan hücum ve savunma oyununun planlı ve sürdürülebilir olması çok önemlidir. Yalnız sonuç ve skor üzerinden konuşmak çok kolaydır. Geçen haftaki Kayserispor maçından sonra yapılan yanlış eleştiriler gibi esas olan 'oyun ve süreçtir'. Çünkü tek ayaklı kupa maçı oynamıyorsunuz. Uzun bir lig maratonunda sizi hedefe götürecek ve rakiplerinize göre fark yaratacak saha içindeki ortak akıl koyarak oynanan sağlam, tutarlı, çağdaş bir futbol anlayışıdır..

        15

        ERMAN TOROĞLU

        Dün sarı-kırmızılılarda şu göründü; maça çıkan ilk 11'den 6 yerli de sınıfı geçti. Neden geçtiler? Bir defa çok çalıştılar. Yabancı ağabeylerine yardım ettiler. Onların becerileri zaten iyi. Ee gençler de yardım edince, ortaya mücadele eden, iyi şeyler yapmaya çalışan bir Galatasaray çıktı. Hata yapmadılar mı, yaptılar. Ama dedim ya, herkes elinden geleni yaptı, birbirlerine yardım ettiler. Yani dün gece Galatasaray'da asker çoktu, generaller değil!

        16

        Biliyorum, penaltı için yorumlar ikiye bölünecek. Kimisi veririm diyor, kimisi vermem. Kural tamam, peki yoruma ne diyeceğiz? Pozisyona baktığında hakem ikili mücadelenin net fotoğrafını çekiyor ve vermiyor. Ama VAR çağırınca kafalar karışıyor. Bu pozisyona, futbol geçmişi olan veya hali hazırda oynayan insanların, hangi takımın lehine veya aleyhine olursa olsun iç rahatlığıyla 'Ben veririm' derse, buna bir şey diyemem. Ve daha da neti; böyle bir pozisyon lehine verilirken iyi de aleyhine verilirken ne yaparsın. Bu da ikinci ve çok önemli bir soru!

        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ