Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika: Spor yazarlarından Dortmund - Beşiktaş maçı yorumu - Beşiktaş Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL

        Şampiyonlar Ligi macerasında Sergen Yalçın’ın ne temel planını ne de maçlara özel oyunlarını herhangi bir olumlu sonuç doğurdu. Maalesef üç rakip için de çözmesi kolay maçlar oldu. Asıl kötü olan bu. Umarım bu hocaya önümüzdeki dönem için yapılması gerekenler konusunda bir uyanış imkanı sağlar. Çünkü maalesef bu çok eski bir futbol. Hiç işlemiyor.

        2

        ALİ ECE

        Maçın 38. dakikasında Dortmund’un 10, Beşiktaş’ın ise maalesef sıfır gol girişimi vardı. Sahaya çıkan Beşiktaş 11’i hangi kriter ve hedefe göre belirlendi, üstüne saatlerce düşünsek yine beyhude. Beşiktaş form grafiği, puan tablosu nasıl olursa olsun herhangi bir maça hedefsiz çıkamaz.

        3

        Şampiyonlar Ligi grubunu 0 puanla bitirmek ile 1 puanla bitirmek arasında moral motivasyon açısından 1 puandan daha büyük bir fark var. Lakin bunu ne teknik direktör Sergen Yalçın ne de Beşiktaş’ta görev alan herhangi birisi farkında bile değil gibi.

        4

        CEM DİZDAR

        Sorunları tespit edilemediği için kaynağa inerek çözüm üretilemeyen Beşiktaş’ın ligdeki durumunu anlamayı kolaylaştıran bir ilk devre izledik! Beşiktaş, bir futbol maçında olan biteni anlamamıza yardım edecek tüm istatistiklerde sıfır çekmişti. Karşı kaleyi öyle ya da böyle görecek bir düzen tutturamadığı gibi kalesini koruyacak bir organizasyonu da yoktu. Sadece çırpınış!

        5

        Tüm takım savunmadayken yenilen üçüncü gol maçı anlatan Melih Gümüşbıçak’ın "halı saha" benzetmesinden daha dramatikti. Beşiktaş çalışmadığı bir derste sözlüye kaldırılmış öğrenci gibi çaresiz, mecalsiz ve şaşkındı. "Sıfır!"larla başladığı maçı "sıfıra yakın"larla tamamladı.

        6

        ALİ GÜLTİKEN

        İddialar bittiği zaman futbolun büyüsü de sihri de kaybolur. Kalan süreci ciddiye almazsan sonrası büyük bir ıstırap haline gelir. Beşiktaş, Dortmund karşısında tam da bunları yaşadı. İddiası olmayan, durumu kabullenmiş bir takımın oyununun da bundan öteye geçmesi çok zor. Saha görüntüsüne bakınca Beşiktaş'ta durumu bir adım daha ileriye gidip 'Bitse de bir an önce gitsek' noktasına gelmiş. Dakikaların bitmesini bekleyen bir oyuncu grubundan daha fazlasını beklemek de büyük bir hayal kırklığı olurdu.

        7

        Bu fotoğrafa bakınca iş neden bu noktaya geldi diye soruyoruz. Gelinen nokta yalnızca Şampiyonlar Ligi ile sınırlı olsa bir küçük teselli bulabiliriz. Ama bu durum facia şeklinde Süper Lig'i de etkiledi. Buradaki kabullenilmişlik lige de yansıdı ki, işin bu tarafını kabul etmek mümkün değil. Bir reaksiyon olur mu, bir geri dönüş ateşi yakılır mı diye bekleyenler her maç sonrası biraz daha büyüyen hayal kırıklıkları yaşamaya devam ediyor.

        8

        ATTİLA GÖKÇE

        Sahaya öyle bir Beşiktaş çıktı ki, tam da Dortmund’un “damak tadına göre” bir maça tanık olduk. Beşiktaşlı oyuncular, topa da oyuna da sağır kaldılar dün. Üç-dört pas yapamadan, düzenli bir atak ya da savunma planına niyetlenmeden, tıpkı Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki gibi daha baştan anlamsız bir teslimiyet içine girdiler. Kenan, Larin, Batshuayi, Necip, Welinton, Josef, Umut top kaybetmede adeta rekor kırdılar. O nedenle maçın sonlarına doğru hemen hepsi toptan kaçar gibi oynamaya başladı. Bu arada kenarda Kayseri için saklanan oyunculardan bir bölümünün sahaya salındığını gördük. Biraz geç (!) olmadı mı?

        9

        Malen’in, Reus’un (2) gollerinden sonra Haaland’ın attıklarına da (2) tanık olduk. Evet, Beşiktaş için bu skor tarihi bir rekor değildi (2007-2008/Liverpool/0-8). Ama transferinden antrenmanına, oyun düzeninden takım karakterine, teknik direktör-oyuncu diyaloguna kadar her şeyin darmadağın olduğu yüz karartıcı bir sonuç olarak kayıtlara geçti.

        10

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş, Devler Ligi’ni büyük hayal kırıklığıyla noktalarken, bırakın galibiyeti kenara, puana hasret kaldı! Tablo net, doğal olarak teknik direktör Sergen Yalçın, Borussia Dortmund maçına yedek ağırlıklı bir kadro sürdü. Valla, hiç yadırgamadım, artık olan olmuş, ununu eleyen eleğini asmış, Kartal, oyun dışı kalmış!

        11

        Ya iç hatlar? Kartal, maalesef bu kulvarda da uçurumun kenarında turluyor, düştü düşecek! Tablo negatif ötesi yani! Sergen hoca da biliyor ki, Kayserispor maçının skoru bir çok şey ifade ediyor! Evet, Kartal’ın Avrupa macerası hüsranla sona erdi. Farklı Dortmund yenilgisi lige yansır mı, yansımaz mı, bunu hep birlikte göreceğiz!

        12

        GÜNTEKİN ONAY

        Son 15 maçtaki acı tablonun sorumlusu kim? Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi eziyeti dün gece yine bir hezimet ile sona erdi. Ne yazık ki ekranları başındaki futbolseverler dün geceyi içleri acıyarak seyretmek durumunda kaldılar. Maç kaybedebilirsin, farklı da yenilebilirsin. Bunlar futbolda var ancak futbolun doğasında olmayan şey rakip ve koşullar ne olursa olsun sahaya adeta yenilgiyi bu kadar peşinen kabul ederek çıkmak.

        13

        Bir başka anlaşılmaz konu: Dortmund maçı salı gecesi, bir sonraki Kayseri maçı pazar akşamı. Yani 5 gün var. Ligde zaten havluyu atmışsın lider ile aradaki puan farkı 18! Neden Dortmund maçına elindeki en güçlü kadroyla çıkmazsın? Dünkü hezimetin, son 15 resmi maçtaki acı tablonun sorumlusu kim? Ve son olarak: Beşiktaş, ne zamandan beri böyle peşinen üst üste mağlubiyetleri kabul eden bir takıma dönüştü?

        14

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş için Dortmund maçı gruptaki pozisyonu için önemli olmasa da kulübün prestiji için hayli kıymetliydi. Sergen hoca ligi de düşünerek Vida, Rosier ve Ghezzal gibi oyuncuları kulübeye çekerek bu isimleri dinlendirmek istedi. Bunun ne kadar sağlıklı bir karar olduğu da tartışılır. Çok aciz bir mağlubiyet oldu Siyah-Beyazlılar adına. Dortmund dün akşam 'kendi çaldı kendi oynadı' dersek yanılmayız.

        15

        Beşiktaş her ne kadar 10 kişi kalsa da yenilen 3. golün izahı olamaz. Reus resmen yürüyerek golü attı. Siyah-Beyazlılar'ın dün futbol adına doğru yaptığı bir şey neredeyse yoktu! Sonunda da farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. Takım acilen bir çıkış yakalamak zorunda. Yönetim, Sergen hoca ile güven tazeledi. Bir an önce taraftarın arzu ettiği eski Beşiktaş'ın sahada olması ve seri galibiyetlerin gelmesi gerekiyor. Bundan sonraki maçlarda alınacak olan olası kötü sonuçlarda Beşiktaş ciddi bir kaosa sürüklenebilir.

        16
        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ