Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları 2016 Rio Olimpiyatları sonrası baraj krizi - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrasında bu ay ortasında başlayacak spor federasyonları seçimlerinde başkan adaylığı için 2011’de konulan, delegelerin yüzde 15’inin imzasını toplama şartı, geçtiğimiz haziran ayında anayasaya aykırı bulunarak Danıştay tarafından iptal edilmişti.

        Bunun üzerine Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, yaklaşan federasyon seçimleri öncesi kararı incelemeye aldı. Ancak yüzde 15 barajının kaldırılması konusunda kurulda oy birliği sağlanamadı. Bazı üyeler, Danıştay’ın iptal kararını, 6215 sayılı kanuna ek olarak hazırlanan yönetmelik üzerinden verdiğini ancak federasyonların genel kurullarında kabul edilen ana statülerinde bu barajın hala bulunduğunu ifade ederek böyle bir iptal olması halinde seçim sonuçlarının gelecekte hukuki olarak sıkıntı yaratabileceğini öne sürdü. Kurul üyeleri, bu konuda farklı alternatifleri de gündeme getirdi.

        TEŞKİLAT DA İSTEMİYOR

        Spor teşkilatının da halen birçok federasyonda yeterli delege imzası toplayamayan başkan adaylarının yaşadığı zorluğu göz önüne alarak yüzde 15’lik barajın kalkmasını istediği ancak henüz çözüm bulunamadığı öğrenildi. Konu hakkındaki görüşmelerin süreceği ve bu hafta sonuda kadar barajın kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunun karara bağlanacağı ifade edildi.

        SEÇİM HEYECANI 21 EKİM'DE BAŞLIYOR

        2016 Rio Olimpiyatları’nın ardından spor federasyonlarında seçim heyecanı bu ay içinde başlayacak. Olimpiyattan sonra en geç 3 ay içinde yapılması planlanan olağan genel kurullar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, yürürlükteki OHAL nedeniyle ekim, kasım ve aralık ayları içinde gerçekleşecek. Toplam 50 federasyon, 21 Ekim - 3 Aralık tarihleri arasında seçimli genel kurullarını gerçekleştirecek.

        HABERTÜRK SPOR | MURAT AĞCA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ