Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Finalde Darüşşafaka Doğuş - Fenerbahçe karşılacak - Basketbol Haberleri

        Tofaş Spor Salonu'nda oynanan ilk yarı final maçında Fenerbahçe ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi.

        Maça hızlı başlayan taraf Pınar Karşıyaka'ydı. İlk kez ikinci çeyrekte öne geçen Fenerbahçe ise ritmini yakalamaya başlamasına karşın ilk yarı 39-36 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğü ile tamamlandı.

        Üçüncü çeyreğin başında özellikle Datome'nin üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle skor üstünlüğünü yakalayan Fenerbahçe, son çeyreğe 68-60 önde başladı. Bu bölümde de etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip maçı 82-72 kazanarak adını finale yazdırdı.

        Fenerbahçe'de Datome 21 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Bobby Dixon da 18 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

        Diğer yarı final maçında Banvit ile Darüşşafaka Doğuş kozlarını paylaştı. Maçı 76-74 kazanan Darüşşafaka Doğuş, finale yükseldi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

        İlk çeyrekte 25-13 üstünlük yakalayan Darüşşafaka Doğuş, ikinci çeyrekte bu performansını sürdüremedi. Rakibine yalnızca 8 sayı şans tanıyan Banvit bu çeyrekte 28 sayı üretti ve ilk yarıyı 41-33 önde tamamladı. Ancak Darüşşafaka Doğuş, üçüncü çeyreğin sonunda farkı üç sayıya kadar indirdi.

        Başa baş geçen dördüncü çeyreğin son saniyeleri büyük bir heyecana sahne oldu. Karşılıklı taktik faullerin yapıldığı bu bölümde Darüşşafaka Doğuş bitime 5 saniye kala 76-74 öne geçti. Banvit kalan kısa sürede Courtney Fortson ile hücum etse de Fortson'ın atışı başarılı olmadı ve Darüşşafaka Doğuş finale yükseldi.

        Yeşil-siyahlı ekipte Bjelica 25 sayı ve 10 ribaund ile double double yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ