Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Mahmut Uslu: Jan Vesely için teklif geldi - Basketbol Haberleri

        Devletin vergi konusunda tüm kulüplere kolaylık sağlaması gerektiğini ifade eden Uslu, "Devletin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Amatör branşlarda takımlar çok zor kuruluyor ve ve bu takımlar idame ettiriliyor. Bıçak kemiğe dayandı. Amatör şubelere yaptığımız yatırımların ödediğimiz vergilerden mahsup edilmesini istiyoruz" dedi.

        "GALATASARAY AÇIKLAMA YAPTI..."

        Devletin gerekli kolaylığı sağlaması gerektiğini vurgulayan Uslu, "Zor şartlar ve her branşta da başarılı olmak istiyoruz. Milli Takım'a kadın basketbolda 50 oyuncu veriyoruz, erkekte de 20 sporcu veriyoruz. Bu çocukların hepsi bizim kolejimizde okuyor, burs veriyoruz. Bugün bizim rekabet ettiğimiz kulüplerde mesala Real Madrid'de sadece basketbol var. Bir tek Barcelona var bizlere benzeyen. Galatasaray açıklama yaptı, bütçeyi kısacağız diyor; bu bütçeyi kısmakla olmak; biz gereken yapılmazsa bu şubeleri kapatacağız." ifadelerini kullandı.

        "VESELY'E NBA'DEN TEKLİF GELDİ"

        Bazı oyunculara transfer teklifleri olduğunu açıklayan Uslu, "Basketbol takımımızın önemli oyuncusu Vesely'e NBA'den 7-8 milyon euro teklif var, vergiler düşünce 3-4 milyon euro ona kalıyor. Biz bu tarz isimleri takımımızda tutmak istiyoruz. Basketbolda bizim üzerimizden 1.5 milyon euro para kazanılıyor, 1 milyon da bizden para isteniyor. Euroleague giren Fenerbahçe'ye kalan para 450 bin euro. Galatasaray ile bizim yayın hakkından almamız gereken para 3 milyon euro olmalı" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ