Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Harun Erdenay, Habertürk'e konuştu: "Çalıştay şart oldu" - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ÖZEL RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        Başkanlık koltuğuna oturduğu andan itibaren tüm basketbol camiasını kucaklayan, yöneticisinden kulüp başkanına, oyuncusundan antrenörüne camiadaki her kesime “zeytin dalı” uzatan Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, kısa ve uzun vadeli planlarını ve oyuncu yetiştirme konusundaki tıkanıklığı HABERTÜRK için masaya yatırdı.

        Görevde olduğu bir yılı aşkın süredir oyunculuk ve idarecilikten edindiği tecrübe ve birikimlerden faydalandığını dile getiren Erdenay, başkanlık koltuğunda bulunduğu süreçte kendisini en çok zorlayan şeyin Anadolu kulüplerinden gelen talepler olduğunu söyledi.

        48 yaşındaki basketbol adamı, Kadın Milli Basketbol Takımı’nın üst üste ikinci kez olimpiyatlarda yer almasının çok önemli bir başarı olduğunu belirtti

        ‘HEDEFİMİZ MADALYA’

        “Kadın Milli Takımımız bu yıl Olimpiyatlar’a katılma hakkını elde ederek büyük bir başarı ve istikrar sağladı. Üst üste ikinci kez olimpiyatlarda yer alacağız. Şimdi Rio’da madalya arayacağız. Dünyanın en büyük spor organizasyonunda bir takım sporu olarak yer almak hem basketbol camiası hem de Basketbol Federasyonu olarak gurur duyduğumuz bir durum. Madalya hedefiyle oraya gidiyoruz. Şu aşamada hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah Rio’da bu hedefe ulaşacağımıza, madalya alarak kürsüye çıkacağımıza inanıyorum.”

        ‘ATAMAN KONUSU NETLEŞMEDİ’

        “Ergin Ataman son 3 yazdır, 2014 Dünya Şampiyonası, 2015 Avrupa Şampiyonası ve 2016 olimpiyat elemeleri olmak üzere Milli Takımımız’a üç sezondur hizmet veriyor. Son olimpiylat elemelerini saymazsak başarılı bir süreç geçirdi. Onunla yaptığımız konuşmada bu sene Galatasaray’ı çalıştırmak istediğini ve Euroleague’de hedefleri olduğunu söyledi. Kendisinin kontratı Eylül ayında bitiyor. Ondan sonrasına tekrar bakacağız. Ataman’la devam edip etmeyeceğimiz henüz belli değil.”

        Gökhan Türe ve Harun Erdenay
        Gökhan Türe ve Harun Erdenay

        ‘GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ’

        “Gençlerin önünü açmak, onların daha fazla oynamasını ve gelişmesini sağlamak istiyoruz. Bununla ilgili birtakım acil tedbirler alacağız. Önümüzdeki sezona yetişmez ama bir sonraki sezona dair ciddi tedbirler almayı düşünüyoruz. Bununla alakalı da bir çalıştay yapacağız. Eski basketbolcular, antrenörler, basketbolun duayen isimleri ve camianın önde gelenleriyle birlikte ekim ya da kasım ayındaki genel kurulun ya öncesinde ya da sonrasında yapılacak bir çalıştay ile bu konuyu ele alacağız. Bu sorunun üzerine ciddi şekilde gidip sağlıklı sonuca yönelmek şart oldu.”

        'ZORLANDIĞIMI SÖYLEYEMEM’

        “Sonuçta 12 senelik yöneticilik tecrübem olduğu için başkanlık koltuğunda çok zorlandığımı söyleyemem. Ama tabii ki kulüplerimizin istekleri çok. Özellikle Anadolu’daki kulüplerimizin ihtiyaçlarına karşılık vermek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Tabii ki Türk basketbolunun kalkınması için Anadolu kulüplerinin de işin içinde olmaları şart. Biz de TBF olarak zaten hep onların yanındayız.”

        ‘ERKEKLERDE BOŞUMUZ YOK’

        “Erkek basketbolunda altyapılarda uzun zamandır Avrupa şampiyonalarından madalyasız dönmüyoruz. Aslında U20’de altın madalya bekliyorduk. Ama daha önce iki kere karşılaştığımız ve yendiğimiz Litvanya’ya yarı finalde sürpriz ve şanssız bir biçimde kaybedince altın madalya hedefinden uzaklaştık. Yine de toparlanıp 3.’lük maçını kazanarak Türkiye’ye bronz madalyayla dönüyoruz. Bu tabii ki neresinden bakarsak bakalım hepimiz için gurur verici bir sonuç. İleride de böyle devam etmesi için çabalayacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ