Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer 12 Dev Adam’ın teknik patronu Bogdan Tanjevic, Milli Takım’ın politikaya alet edilmemesi gerektiğini söyledi - Basketbol Haberleri

        HTSPOR ÖZEL RÖPORTAJ/ Gökhan TÜRE

        12 Dev Adam’ın başında yeni ufuklara yelken açan tecrübeli coach Bogdan Tanjevic, Bormio kampında flaş açıklamalar yaptı. İşte Cenk Akyol’dan, yeniden göreve gelişine, Eurobasket 2013’ten, sağlık durumuna dair ilginç mesajlar veren Karadağlı hocanın açıklamalarından satır başları:

        ‘BAYRAK İÇİN OYNAMALI’

        “Milli Takım, Türkiye’nin takımıdır. Türkiye’yi de Milli Takım’ı da böldürmeyiz. Bütün Türkler için bayrak için oynamalıyız. Milli Takım, politikaya alet edilemez. TBF, 8-10 farklı kategoride milli takımların organizasyonları için para harcıyor. Bu işler sadaka ile yürümez. Para harcayacak güce sahip olmak için sponsorlar şart. Sponsorların görevi sadece maddi destek vermektir. İşin teknik kısmına karışmazlar. Kimse, Türk Milli Takımı’nın kadrosuna, teknik kadro haricinde müdahale edemez. Bu şimdiye kadar böyleydi, bundan sonra da böyle olacak.”

        ‘CENK BENİ DİNLEMEDİ, PARAYI TERCİH ETTİ’

        “Herkes Cenk Akyol konusunu gündeme getiriyor. 2004’ten beri bu takımın başındayım. Serkan Erdoğan, İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan, Mehmet Okur gibi yıldızlar da yeri geldi bu takımda yer bulamadı. Bunların hiçbiri problem haline getirilmedi. 2006’da Hido da takımda olmadı. Hepsinin alınmamasının teknik ya da farklı geçerli sebepleri vardı. Şimdi Cenk gündemde. Bana iki yıldır ‘Merhaba’ bile demeyen bir oyuncuyu niye Milli Takım’a çağırayım ki? 7 senedir Milli Takım’ın bir parçası olan bir oyuncunun bu şekilde davranması kabul edilebilir değil. Bu takımın hocasını o mu seçiyor ki benimle ilgili suçlamada bulunma hakkını kendisinde görüyor? Oynadığı kulüplerde süre alamadığı için ‘Git, süre alabileceğin bir takımda oyna, kendini geliştir’ dedim. Ama o 400 bin dolar almak için kenarda oturmayı seçti, parayı tercih etti. Geçen yıl kampı bıraktı. Her şeye rağmen Akdeniz Oyunları aday kadrosundaydı. Ama bu süreçte akıllanmadı. Kadroya gelmek için şart koştu. Benim yerimde başka bir coach olsa acaba onu bu şekilde kadroya alır mıydı?

        ‘BEN NEDEN ÇALIŞMAYAYIM?’

        “Eğer Dusan Ivkovic 70 küsür yaşında hala çalışıyorsa ben niye çalışmayayım? 2010 Dünya Şampiyonası sonrası ara vermemin nedeni sadece rahatsızlığımdı. 2011 sonunda Orhun Ene bıraktıktan sonra kendimi iyi hissettiğim zaman sürecinde bu görevi yapmak yine bana düştü. Zaten bu takımı inşaa etmiş biri olarak bunu da yapmamdan daha doğal bir şey olamaz.”

        "2020'YE KADAR YOLUM VAR!"

        “Enes Kanter, geçen yıl Milli Takımı reddetti. Ama değişeceğine inanıyorum. Milli Takım’a saygı duyacaktır. Özür dileyip uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyorum. 2020’de inşallah olimpiyatlar Türkiye’de olursa onun etrafında Kenan Sipahi, Okben Ulubay, Cedi Osman, Metecan Birsen gibi isimlerle çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu arada beni sevmeyenlere de mesaj yollamış olayım. Bakın, 2020’den konuşuyorum. Demek ki göreve devam edeceğim! 2004’te Milli Takım’a ilk geldiğimde TÜBAD buna karşı çıkmıştı. Ben de ‘Sakin olun. Ben bir ülkede 10 yıldan fazla kalmam’ demiştim. Bu 10. yılım. Melekler de her an gelip beni alabilir. Ama merak etmeyin, yukarıdan 4 aylık lisans aldım. Daha 4 ay kesin bu dünyada ve Milli Takım’ın başındayım.”

        "SORUN MOTİVASYON"

        “Kendi seyircimiz önünde oynarken kolay motive oluyoruz, yurt dışında bu açıdan sınıfta kalıyoruz. Bu sorunu artık aşmalıyız. Kimseyi hafife alamayız. Ne ilk ne de ikinci turda kolay rakip yok. Ama takımıma büyük saygı duyuyorum. Motive olursak herkesi yeneriz. İyi hazırlanıp, motivasyon olarak iyi duruma gelirsek madalya alırız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ