Çarşı, sessiz kalmaya karşı!
Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı, sadece takımlarına verdikleri destekle değil, sosyal konulardaki mesajları ve kampanyalarıyla da gündem oldu
ABONE OLBeşiktaş'ın arkasındaki en büyük destek olan taraftar grubu ''Çarşı'', takımlarına verdiği desteğin yanı sıra ülke ve dünya gündeminde olan olaylara karşı da sessiz kalmıyor.
Sportif açıdan takımlarına önemli destekte bulunan ''Çarşı'', sosyal konularda da verdiği mesajlarla sadece taraftar olmadığını ortaya koydu.
Son olarak Van'da meydana gelen depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yanında olan Beşiktaş Çarşı, ülke ve dünya gündemindeki diğer konularda da duyarlığını göstermeyi bildi.
Kızılay öncülüğünde kan bağışına katılan taraftarlar, savaştan, ırkçılığa, hayvan haklarından Filistin'e kadar her konuda mesajlarıyla önemli konulara dikkat çektiler.
''Biz varız üşümeyeceksin''
Beşiktaş Çarşı, son dönemde en büyük duyarlılığı Van'da meydana gelen depremde zarar görenler için gösterdi. Depremin ardından maçlarda açtıkları pankartlarla depremzedelerin yaşadıklarına dikkat çeken taraftarlar, bununla kalmayıp yardım kampanyalarıyla depremzedeler için çok sayıda malzeme toplayıp, Van'a ulaştırmasını da bildiler.
Takımlarının 20 Kasım tarihinde Galatasaray ile yaptığı derbi maçında sadece sahaya odaklanmayan taraftarlar, ''Güneşi yolluyorum sana dayan, biz varız üşümeyeceksin'' pankartıyla kış şartlarında zor günler geçiren taraftarlara selamlarını yolladılar. Taraftarlar, açtıkları pankartı kapalıdan yeni açığa doğru taşıyarak da depremzedelerin duygularına tercüman olmaya çalıştılar.
Beşiktaşlılar, bununla kalmayıp Van'ın plaka numarası olan 65. dakikada üstlerindekini soğuk havada çıkararak soğuk depremzedelerin duygularını bir kez daha paylaştılar.
Sahaya Van için atkı attılar, kulüpleri ceza aldı
Taraftarların Van için ilk eylemleri, Fenerbahçe ile 27 Ekim'de yapılan maçta atkılarını sahaya atmalarıydı. Takımlarının ezeli rakipleriyle yaptığı karşılaşmanın son dakikalarında taraftarlar, Van'a gönderilmek atkılarını sahaya attılar. Bu atkılar Van'a gönderilmek üzere toplanırken, saha dışında da taraftarların getirdiği malzemeler de depremzedeler için bir araya getirildi.
Ancak Beşiktaşlı taraftarların bu duyarlı davranışları kulüplerine pahalıya patladı. Siyah-beyazlı taraftarların yardım amacıyla sahaya attığı malzemeler maçın gözlemcisi tarafından rapor edilince, Beşiktaş Kulübü'ne Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından para cezası verildi.