Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Aras Özbiliz: Politikacı değil futbolcuyum - Beşiktaş Haberleri

        Devra arası transfer döneminin flaş takımı Beşiktaş’ın sürpriz bir hamleyle 1.2 milyon Euro’ya Spartak Moskova’dan kadrosuna kattığı Aras Özbiliz, Hollanda basınına yaptığı konuşmada transfer sürecini anlattı. İstanbul doğumlu 26 yaşındaki Ermeni kökenli futbolcu, “İstanbul’da çok sıcak bir şekilde karşılandım. Türkiye ve Ermenistan arasındaki gergin ilişkiye rağmen bana çok iyi bir karşılama yaptılar. Şunu herkesin bilmesini istiyorum; ben bir futbolcuyum, politikacı değilim. Konu futbolsa problem yoktur” ifadelerini kullandı.

        ‘AJAX’A DÖNMEK HAYALİM’

        Aras şöyle devam etti: “Beşiktaş, dizimden sakatlık yaşamadan önce de benimle ilgileniyordu. Spartak, yolları ayırmak için doğru zaman olduğunu düşündü ve Beşiktaş birden devreye girdi. Ajax altyapısında yetiştim ve oraya dönmek her zaman hayalim.”

        'BELKİ DE ERMENİYİM DİYE OYNATILMIYORUM'

        Aras Özbiliz’in ‘Futbolcuyum, politikacı değil’ sözleri, akıllara eski hocası Murat Yakın ile yaşadığı polemiği getirdi. Aras, Spartak Moskova’da şans bulamamasını “Belki de ben bir Ermeni olduğum, hocalar da Türk olduğu için beni oynatmıyorlar. Movsisyan da ülkenin en iyi forvetiyken birden kulübeye mahkum oldu. Ayrıca Murat Yakın beni tam da 24 Nisan’daki Ermeni soykırım töreni günü takımdan attığını söyledi” şeklinde yorumlamıştı.

        TURP GİBİ ÇIKTI

        Beşiktaş’ın yeni transferi Aras Özbiliz, dün sağlık kontrolünden geçti. Sezonun ikinci yarısında İspanyol ekibi Vallecano’ya kiralanması beklenen 26 yaşındaki ofansif orta sahada önemli bir sağlık problemine rastlanmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ