Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de üyelik sınırlandırması kaldırıldı! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'de tüzük tadil kongresi Ülker Sports Arena'da gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan kongreye, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve kongre üyeleri katıldı. Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük yönetiminde başlayan kongrede değişikliğe uğrayan veya çıkartılan madde içerikleri tek tek okunarak üyelerin oylarına sunuldu ve toplam 25 maddede, 21 ana madde ve geçici 4 madde oy birliği ile kabul edildi.

        ÜYELİK SINIRLANDIRMASI KALDIRILDI

        '1 Milyon Üye Projesi' kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, hazırlanan tüzük taslağında en önemli değişikliği 8. maddede gerçekleştirdi. Yönetim kurulu tarafından hazırlanan yeni tüzük taslağında 'Üyeliğe kabulde sayısal sınırlama' başlıklı 8. maddenin içeriği 'Üyelik ve temsilci üyeliğe kabulde sayısal sınırlama yoktur' olarak değiştirildi. Buna göre, yapılan değişiklik ile kulüp üyeliğine kabuldeki sınırlandırmalar kaldırılmış oldu. Değiştirilen 8. maddenin eski hali şu şekilde:

        "Kulübe her yıl, bir önceki yılda mevcut olan kulüp üyesi sayısının yüzde onunu (yüzde 10) aşmamak üzere yeni üye alınabilir. Yeni üyelik için yüzde 10 oranına karşılık gelen sayıda üye başvurusunun olmaması halinde boş kalan yeni üyelik sayısı takip eden yıla aktarılamaz. Ancak, Tüzüğün 10. maddesi ile 12. maddesinin 1. fıkrasında belirtilenler, sayısal sınırlama dışında üyeliğe kabul edilirler. Temsilci üyeliğe kabulde sayısal sınırlama yoktur."

        2014 yılında yenilenerek yürürlüğe giren Fenerbahçe Kulübü tüzüğünün bazı maddelerinin tadil edilmesi ihtiyacı üzerine 16 Aralık 2015 tarihli toplantıda tüzük tadil taslağı kabul edilerek üyelerin görüş ve takdirlerine hazır hale getirilmişti. Gerçekleşen kongre sonrası taslakta belirtilen tüm madde değişiklikleri üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

        Öte yandan sona eren kongre sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün yanına giderek sarıldı ve tebrik etti. Daha sonra Küçük ise, Başkan Yıldırım ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ