Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Samuel Eto'o için 8 milyon Euro'luk teklif - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Antalyaspor Kulübü'nün olağan genel kurul toplantısı, Antalya Kültür Merkezi'nde eski kulüp başkanlarından Hasan Subaşı'nın divan başkanlığında yapıldı.

        Toplantıda konuşan Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ketenci, kulübün 2015 yılı gelirinin 46 milyon 956 bin lira, giderinin de 70 milyon 607 bin lira olduğu belirtilerek, 23 milyon 651 bin lira zarar ettiklerini belirtti. Ketenci, 31 Aralık 2015'ten sonra 60 milyon lira gider, 16 milyon lira da gelirleri olduğunu, 44 milyon 343 bin lira borçlarının bulunduğunu anlattı.

        Genel kurulda söz alan eski başkan adaylarından Can Atlı, mali tabloya bakıldığında borçların 17 kat arttığını ve kulüp borçlarının da yükseldiğini vurgulayarak, mali tabloyu onaylamaya içinin el vermediğini söyledi. Atlı, mali tablonun şeffaf ve açıklayıcı olmadığını savundu.

        ALİ YILMAZ: MENAJER İLİŞKİLERİ SON BULMALI

        Eski Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz ise Antalyaspor'un mali anlamda kötüye gittiğini savundu. Kulübün paralarıyla birilerinin cebini doldurduğunu iddia eden Yılmaz, yönetimi sorgulayacak dernek ve vakıf yönetiminin olmadığını söyledi. Yılmaz, kulüp ile ilişiği kesilen eski teknik direktör Yusuf Şimşek için Antalyaspor kasasından 2 milyon lira çıktığını iddia ederek, Metin Korkmaz'a menajerlik parası için 450 bin lira para verildiğini öne sürdü.

        Antalyaspor'un kısa sürede milyonlarca lira para dağıttığını dile getiren Yılmaz, "Antalyaspor'a menajer Metin Korkmaz'ı getiren kişi Yusuf Şimşek'tir. Yusuf Şimşek ile Antalyaspor'da fesat başladı. Şahin Aygüneş devre arası Karşıyaka'ya imza attı. Bu imzada malum menajere komisyon verildiği iddiası var. Menajer ilişkileri son bulmalı." diye konuştu.

        Yılmaz, genel kurulda kendisine anonim şirketin ödediği menajerlik, danışmanlık, scout ücreti, ulaşım, konaklama ve futbolculara ödenen para hakkında bilgi ve genel kurul kararıyla inceleme hakkı verilmesini talep etti. Yılmaz'ın talebi genel kurulda kabul edildi.

        Konuşmaların ardından Antalyaspor yönetiminin faaliyet raporu, bilanço ve geliri oy çokluğuyla kabul edildi. Antalyaspor'un 2016 yılı tahmini 145 milyon gelir ve 145 milyon giderden oluşan bütçesi de oy çokluğuyla kabul edildi.

        GÜLTEKİN GENCER: AYLIK ÖDEMELER 5 MİLYON LİRA

        Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise kendisine yönelik eleştirilerin tek sebebinin kıskançlık olduğunu savundu. Daha şeffaf olunması adına bundan sonra 6 ayda bir mali kurul yapılacaklarını vurgulayan Gencer, kulübün aylık ödemelerinin 5 milyon lira olduğunu söyledi.

        Kulübün futbolcu alacağına ilişkin FIFA'da sonuçlanan davası bulunmadığını açıklayan Gencer, futbolcu transferine yönelik eleştirilerin haksız olduğunu ifade etti. Gencer, önceki hiçbir teknik direktörle tazminat maddelerinin olmadığını ancak Jose Morais ile bulunduğunu dile getirerek, Moraais'in takımı bırakması durumunda 250 bin avro ödeyeceğini anlattı.

        "ETO'O GİTMEK İSTEMEDİ"

        Gencer, gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak için yönetim olarak çalışma başlattıklarını ve ellerindeki futbolcuların değerini çıkardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Eto'o dahil fiyatlandırma yaptık. Ciddi şekilde futbolcularımıza transfer teklifleri var. 42 milyon avro futbolcu değerimiz var. Bu hesaplar, satılmayacak hiçbir futbolcu yoktur anlayışıyla yaptığımız hesaplamalar. Devre arasında aldığımız oyunculardan Danilo'ya ciddi transfer teklifi var. 3-4 milyon avro bonservis istiyoruz. Bunlar bizim mal varlığımız. En fazla dört futbolcu transferi yaptığımız takdirde gelecek sezon kesinlikle zirve keyfini yaşarız. Hep beraber destek olalım yeni stadımızda 30 bin kişiyle zirveye oynayalım. Eto'o'yu devre arasında satsaydık en son verilen rakam 8 milyon avroydu. Eto'o kendi gitmek istemedi ve kaldı. Şimdi Çin ve Asya kulüpleri ile ABD kulüpleri ciddi anlamda istiyor."

        "MESSI ANTALYA'YA GELECEK"

        Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Eden Hazard, Iniesta, Neymar, Messi, Suarez başta olmak üzere 15 dünya yıldızı futbolcunun, Antalya'ya geleceğini bildirdi.

        Gencer, kulübün olağan genel kurulunun ardından, kulüp üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü oyuncuları Samuel Eto'o'ya ait vakfın 10'uncu yıl kutlama etkinliğinin Antalya'da yapılacağını belirten Gencer, kutlama kapsamında Antalya Stadında yıldız futbolculardan oluşan dünya karması ile Türkiye karması takımının maç yapacağını belirtti.

        Etkinliğin 15-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini dile getirerek, etkinliğe katılacak futbolculardan Messi, Neymar, Eden Hazard, Iniesta'nın görüntülü mesajlarını sinevizyonda gösterdi.

        Gencer, etkinlik sayesinde Türkiye'nin tanıtımına katkı yapacaklarını vurgulayarak, tüm dünyanın Antalya'yı izleyeceğini anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten tam destek aldıklarını anlatan Gencer, "Etkinlik, dünyada dört kanalda yayınlanacak. Antalya Stadında dünya karmasını, Türkiye karmasına karşı hep beraber izleyeceğiz. Eden Hazard, Iniesta, Neymar, Messi, Suarez başta olmak üzere 15 dünya yıldızı futbolcu gelecek." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ